ABD 100 gazeteciyi aileleriyle birlikte Kabil'de bıraktı

Ersoy DEDE
|

Washington Post yazarı ve CNN İnt yorumcusu Amerikalı siyasi analist Josh Rogin'in çok sarsıcı bir yazısı vardı dün... "Amerika'nın geride bıraktığı gazeteciler" başlıklı yazıda Rogin şöyle diyordu;

"... Artık ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi tamamlandığına göre, Amerikalıları ve onların Afganistan'daki müttefiklerinin hikayelerine daha yakından bakabiliriz.. En trajik örneklerden biri, Biden yönetiminin, hükümet destekli 100'den fazla gazeteciyi ve ailelerini, üç hafta cehennemde beklettikten sonra nasıl geride bıraktığının hikayesidir..." Detayını vereceğim yazının.. Fakat dikkat edin diyor ki Josh Rogin, Afganistan'da ABD, 100'den fazla gazetecisini aileleriyle birlikte bıraktı.. Hem de Taliban'ın Kabil'de yönetimi ele geçirmesinin ardından yaşanan 3 haftalık kaosun ardından..


**


Değerli dostlar, Rogin'in yazısından öğreniyoruz ki orada Amerika tarafından doğrudan fonlanan yüzlerce gazeteci varmış.. Çatı örgütü 'ABD Küresel Medya Ajansı'.. Bütçesi kongreden çıkıyor.. Bu ajansa bağlı olarak çalışan yüzlerce gazeteci arasında; Amerika'nın Sesi (VOA) gibi devlete bağlı olanlar da var.. Radio Free Europe/Radio LIberty (RFE/RL) gibi hibe alan yayın kuruluşları da.. Meğer sadece son beş yılda RFE/RL çalışanı dört gazeteci, terör saldırılarına kurban gitmiş.. Can güvenlikleri de yok yani.. VOA kendi personelini tahliye edebildi.. Peki fon ya da hibe alan RFE/RL gibi kuruluşlarda çalışanlar?..



Devamı için tıklayınız 
http://ankaramasasi.com/makale/51907/abd-100-gazeteciyi-aileleriyle-birlikte-kabilde-birakti

Yorumlar (0)