Dünyayı çıkmazdan kurtaracak mekanizma: Adil paylaşım

Sevil Nuriyeva İsmayilov
|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabı adeta dünyanın içinde bulunduğu eşitsizlik girdabından çıkmanın reçetesini sunmakta.

Pandemi süreci ile birlikte bıkkın, yorgun toplumların zaten adaletsizlikten kan ağlayan insanların halini çığlıklarla meydana dökmüş oldu.


2. Dünya Savaşı sonrası kurgulanan sistem, düzen BM şemsiye altındaki kurallar silsilesi geldiğimiz noktada çalışmıyor, çalıştırılmıyor.


Başkan Erdoğan, BM kürsüsünden "Dünya 5'ten büyüktür" mottosunu dillendirirken de dünyadaki sessiz çoğunluğun eşitsizlik haykırışına tercüman olmuştu.


İçinde bulunduğumuz Dünya zaten çok zenginlerin hiç doymayan nefislerinin esaretinde değil mi?


Bunca radikalleşen toplumların geldikleri durumun sebepleri nedir acaba?


Bu adaletsizlik, eşitsizlik değil mi?


Peki, bu toplumları açlığa, susuzluğa, yoksulluğa terk edenler veya bu aç ve yoksul ülkelerin tüm yer altı, yer üstü zenginliklerini tek elde sahiplenen küresel sistem ne zaman ve kime hesap verecek?


Bunca eşitsizlik içinde aç ve fakir bırakılan toplumlarda nasıl bir gelecek inşası mümkün olur? Adil dünyanın oluşmasında yoksul kimsesiz bırakılan toplumların sorunları çözülmesi şarttır. Başkan Erdoğan'ın üzerinde durduğu konu da budur.



Devamı için tıklayınız 
http://ankaramasasi.com/makale/51944/dunyayi-cikmazdan-kurtaracak-mekanizma-adil-paylasim

Yorumlar (0)