Rusya ile anlaşmalı mıyız?

Sevil Nuriyeva İsmayilov
|

Başkan Erdoğan'ın son BM zirvesindeki Kırım vurgusu, haliyle Rusya'daki bazı odak noktalarını harekete geçirdi.


Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova'nın asabi beyanları ve buna özellikle vurgu yapan arkadaşı Simonyan'ın yönettiği medya kurumlarının, bunu kışkırtarak Rus kamuoyuna agresif çerçevede servis etmesi, haliyle önünüze "Putin-Erdoğan görüşmesi sonuçları etkilenir mi" sorusunu çıkarttı!


Dışişleri Bakanlığının tarzı ve diliyle, Kremlin sözcüsü Peskov'un anlatma tarzı birbirine zıt olduğu kadar, bize sonucun nasıl şekilleneceğine dair de ipucunu vermektedir.


Tabii karşımızda, bir merkezden idare olunan Putin etkisindeki Rusya vardır, doğrudur. Lakin Türkiye'ye bakan, iki Rusya olduğunu da göz ardı etmemeliyiz. Peskov gibi ilişkileri normalde tutan, ileriye götüren bir akıl da var karşımızda. İlk fırsatta ilişkileri bozma gayretinde olan bir Rusya da var karşımızda! Tarihsel derinliğe bakıldığında, ilişkilerin seyrine dikkat edildiğinde, ortada karşılıklı güvensizlik için bir çok nedeni de aşağı yukarı çoğumuz biliyoruz. Ama Putin-Erdoğan ilişkileri, belki de ileride siyasi tarih literatürlerine, farklı bir ana başlık gibi girmiş olacaktır.


Başkan Erdoğan'ın, özellikle Suriye konusunda ciddi endişeleri söz konusudur. Haliyle anlaşamadığımız çok sayıda konuklarımız söz konusudur!


Devamı için tıklayınız 

http://ankaramasasi.com/makale/51997/rusya-ile-anlasmali-miyiz

Yorumlar (0)