ÖSYM, KPSS ve FETÖ bağlantısı

Nedim Şener
|

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sorularından bazılarının, Yediiklim Yayınevi’nin soru kitapçıklarındakilerle aynı olması, “Hırsız içerdeyse kapı kilit tutmaz” sözünü tekrar hatırlattı.

Doğal olarak, herkesin aklına, sadece 2005 ile 2013 arasında KPSS, Polis Akademisi, Polis Koleji, Komiser Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı memurluğu ve konsolosluk memurluğu sınavları, kaymakamlık sınavı, hâkim ve savcı adaylığı sınavı, TSK mülakat sınavlarında hile dahil sekiz yılda 260 bin kişiyi mağdur eden FETÖ geldi.


ÖSYM’NİN SKANDAL AÇIKLAMASI


Konunun üç yönü var: Birincisi sınavı gerçekleştiren ÖSYM, ikincisi benzer soruları yayınlayan Yediiklim Yayınevi, üçüncüsü ise sınavın mağdurları.


ÖSYM’nin olayın ortaya çıkmasından sonraki tutumu tam skandal üstüne skandal. Soruların, yayınlanan soru kitapçılığı ile aynı olduğunun ortaya çıkmasından kısa süre sonra ÖSYM’nin sosyal medya hesabından şu mesaj yayınlandı: “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.”


DDK DEVREYE GİRDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan hemen Devlet Denetleme Kurulu’nu devreye soktu. Daha akşamına iddiaların asılsız olup olmadığı devletin en üst teftiş kurulu olan Devlet Denetleme Kurulu tarafından açıklandı. 2 Ağustos akşamı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. DDK’nin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 Ağustos günü, “sahtecilik, “kamu aleyhine dolandırıcılık” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturma başlatıldı. Ardından soruları yayınlayan Yediiklim Yayınevi şirketine ait iki adreste Mali Şube tarafından arama yapıldı. Soruşturma ÖSYM’ye de uzanacak.


Bu skandalın, ÖSYM’nin içindeki birileriyle gerçekleşen münferit bir olay mı yoksa örgütlü mü olduğu Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda çıkacak.



Devamı için tıklayınız
http://ankaramasasi.com/makale/52506/osym-kpss-ve-feto-baglantisi

Yorumlar (0)