Bazı ‘fitneciler'in çabalarına rağmen, sükûnetli bir seçim havası..

Selahaddin E. Çakırgil
|

Seçim dönemleri, ülkelerin dış ve bilhassa iç savunma sistemlerinin en zayıf olduğu dönemlerdir. Çünkü resmî vazifeli olan başta Emniyet güçleri olmak üzere, işbaşında olan bütün kamu elemanları, seçim havasında, robot ya da duvar değiller ya, kendilerine yakın veya uzak olanlara karşı hattâ 'Memleket hayrına...' diyerek farklı davranışlar sergileyebilirler.


Böyle zamanlarda sosyal bünyelerin direnç sistemlerini çökertmek isteyen nice taktikler kullanmak peşinde olan 'fitneciler- hainler' ya da kendi dâvasının lehine zannederek birtakım salaklıklar sergileyenler de olabilir.


90 milyon nüfusuna yaklaşan bir ülkede, şu ana kadar nice tahriklere ve taktiklere rağmen yine de ülkede huzursuzluk havası oluşturulamadı, mâlûm bir takım terör odaklarıyla, onların siyaset sahnesindeki uzantılarının 'm.vekilliği dokunulmazlığı'ndan faydalanarak esip gürlemelerine rağmen..


Bu açıdan hem Hükûmet'i, hem büyük halk kitlelerinin istikrarı önceleyen yaklaşımlarını alkışlamak gerek; hattâ, halkın bu istikrar arzu ve arayışını hissettikleri için olsa gerek, davranışlarını genel olarak temkinli ve frenli olarak hareket eden muhalefeti de..



Devamı İçin Tıklayınız
http://ankaramasasi.com/makale/52928/bazi-fitnecilerin-cabalarina-ragmen-suknetli-bir-secim-havasi

Yorumlar (0)