Osman Kavala kim?

Yakup Köse
|

Kendilerine 'Millet İttifakı' diyen, Recep Tayyip Erdoğan kör düşmanlığında birleşenlerinin Batı'ya vaatleri arasında Osman Kavalı'yı da serbest bırakmak var.


"Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize oy verin" diyenler, Osman Kavala'ya da özgürlük istiyor. Neden? Kavala kim ki, bir seçim vaadi olabiliyor? Kavala kim ki, bir gün ABD'den "serbest bırakılsın" diye açıklama geliyor, bir gün Avrupa'dan?

Uzun zamandır bu soruların cevabını düşünürken dün Yazar Peren Birsaygılı Mut'un, "Bu öfke eski bir hikâyeden miras bana" başlıklı yazısına denk geldim. Yazı uzun ama muhakkak okunması gereken bir yazı. Bağlantı adresini de burada paylaşıyorum: https://sinequanon.com.tr/tr/bu-ofke-eski-bir-hikayeden-miras-bana


Mut yazısında, 90'lı yıllarda arkadaşı Berrin'le İzmir'de yaptığı eylemleri ve arkadaşı Berrin'in cezaevinde nasıl ölüme gönderildiğini, Osman Kavala ve onun gibilerden niçin nefret ettiğini anlatıyor. Ben mezkûr yazıdan köşemin elverdiği kadar yeri iktibas yapacağım. Gerisini, yukarıda verdiğim bağlantıdan okuyabilirsiniz. Peren Birsaygılı Mut Osman Kavala'yı anlatıyor:

Devamı İçin Tıklayınız

http://ankaramasasi.com/makale/52941/osman-kavala-kim

Yorumlar (0)