Ne yapacağını şaşıran Belediyelere PR önerileri

YAYINLAMA
05 Ekim 2024 14:17
GÜNCELLEME
05 Ekim 2024 16:49

Ülkemizin gündemi Ankara’nın havasından beter!

Dünya gündemine hiç girmiyorum, beterin de beteri…

Daha birini sindirmeden bir diğeri patlak veriyor.

Her şey o kadar hızlı yaşanıyor ki, toplumun hem algısı hem hafızası çürüyor.

Narin cinayeti… Sıla bebek tecavüzü… Erken seçim… Okullarda beslenme sorunu… Mecliste ayağa kalkma olayı… CHP olağan kurultayı… At eti, eşek eti, rosto etinde domuz eti… Hala katil Cem Garipoğlu yaşıyor mu yaşamıyor mu?... Okullarda temizlik tartışmaları…

Ve en ilginci Ankara Büyükşehir Belediyesinin “Temiz Okul Sağlıklı Gelecek” PR çalışması.İkinci ise yıllardır AK Partinin kalesi olan ve bu sene CHP ye geçen Keçiören Belediyesi Başkanı Mesut Özarslan’ın sözde ‘zam reddi’ olayı.

Diyeceksiniz şimdi “o kadar önemli olay içinden bu konuyu mu seçtin?”

Nedeni, niyesi şu:

Başkentte çözülmesi gereken önemli konular varken ve zaten 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince belediye başkanlarının; okulları, sokakları, yolları düzenli olarak temizliğini ve bakımını yapmak zorundayken, ki zaten yıllardır okulların badanasını temizliğini, eksikliklerin giderilmesinden tutunda sıraların bakımına kadar belediyeler ilgilenirken…

Ve bunu 81 ilde hangi parti belediyesi olursa olsun, yıllardır yapılan, alışagelmiş bir hizmetken…

İşte bu yüzden bu PR çalışmasını garipsedim.

Ve açıkçası hiç beklemediğim şey ise bazı okullardan temizlik şikayeti üzerine ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, okullara temizlik desteğini, sanki ilk defa böyle bir şey yapılıyormuş gibi sunması…

Bu destek paketinde tek farklı olan şey herhalde her hafta sonu okul temizliğini ABB yapacak olması. Bu kısmı ilk mi bilmiyoruz çünkü daha önce bu alışagelmiş hizmeti PR çalışmasına dönüştüren olmadı.

Sayın Mansur Yavaş’a bu fikri kim verdi bilmiyorum. Ama bence iyi bir fikir değildi, yakışmadı. Yanlış anlaşılmasın lütfen! Yakışmayan hizmet değil, PR çalışması; hizmetin politikleştirilmesi...

Mansur Bey’e nasıl bir PR çalışması yakışırdı:

  • 2019 senesinde 58 kilometre metro sözünü ve 2020’de onayını aldığınız 7,8 kilometre Mamak metrosunu 4 sene içinde bitirme sözünü yerine getirip, ‘Söz Verdik Yaptık’ PR   çalışması yakışır.
  • EGO ve çeteleşen taksi sorununu çözüp, ‘Sorunları Çözmek Bizim İşimiz’ PR çalışması yakışır.
  • Çürümeye yüz tutmuş ANKAPARK’ı Ankaramıza kazandırdık, Göksu Park ve Mogan Park’taki kirliliği temizledik, ‘Ankara’yı Canlandırmak Bizden Sorulur’ PR çalışması yakışır.
  • Her sel olduğunda veya bir sorun olduğunda suçu bir öncekine atmak yerine GERÇEK BİR LİDER gibi gerekli önlemleri alıp çözüm üreterek; alt yapı bakımı, güncellemesini yapıp; EKSİKSE tamamlayıp, HİÇ YOKSA/YAPILMAMIŞSA yapıp; ‘ Kışa Hazırız Ankaram Hayat Bildiği Gibi Gelsin’ PR çalışması yakışır.

Geleceğin Cumhurbaşkanı Adayları olabilecek kişilere bu tarz PR çalışmaları yaraşır.

Sayın Mansur Yavaş, illa eğitimde bir PR çalışması yapmak istiyorsa, bu konuda Çankaya Belediyesi güzel bir proje başlattı; kantini olmayan okullarda öğle yemeklerini karşılıyor.

Siz de ABB Başkanı olarak ANKARA’DAKİ BÜTÜN OKULLARDA, tabii ilçelerdeki semtlerdeki okulların durumuna göre, öncelik vererek hem yeni bir hizmet geleneği başlatmak hem de Eğitim Bakanlığını bu tarz çalışmalara yönlendirmeye teşvik etmek için siz de ÖĞLE YEMEĞİ desteği verebilirsiniz.

*

Belediyelerimiz hizmet yaparken ve yapmak zorunda oldukları bu hizmetleri seçim Pr çalışmasına dönüştürmek isterken kimisi eline yüzüne bulaştırıyor kimisi çok komik duruma düşüyor kimisi ise kendini çok iyi pazarlıyor…

PR çalışmasında son günlerde hem eline yüzüne bulaştıran hem komik duruma düşen kim derseniz, size örnek olarak göstereceğim kişi Keçiören Belediyesi Başkanı Mesut Özarslan.  
Özarslan, meclis toplantısında Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün ücret tarifesinde değişiklik yapılması talebini değerlendirdi. 

Ve toplantıda “Ya biz burada ne artırıyoruz? Sebebi ne? Ya iyi de millet nasıl faydalansın? Zaten millet kıt kanaat geçiniyor” afili sözleriyle ‘Zam talebini’ reddetmişti. Sonra da o anları sosyal medya paylaşıp günün kahramanı olmaya çalıştı.

Bir gün sonra ise sosyal medyada, zam artışlı karar yazısında, Mesut Özarslan'ın isminin olduğu görüldü.

Yani sahte PR çalışması elinde patladı!

Yani önce zam teklifi gündeme getirip sunulmasını onaylıyor sonra da kamera önünde afili sözlerle yine kendisi reddediyor.

Sayın Özarslan, sahte PR çalışmalarına kafa yormak sadece size değil partinize de zarar verir.

Benim size tavsiyem Keçiören sakinlerinin arasına karışıp onların şikayetlerini dinleyip, gerçek bir belediyecilik yapmak.

Var olan gerçek sorunları çözüp bunlar üzerinden PR çalışması yapmak hem size hem partinize fayda sağlayacaktır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.