İbrahim Uslu değerlendiriyor...

Percepto Siyasal Danışmanlık Başkanı Dr. İbrahim Uslu, Muharrem İnce’nin yeni parti projesini “irrasyonel” olarak niteledi.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2020, Pazar - 16:08
İbrahim Uslu değerlendiriyor...

İbrahim Uslu, CHP’nin önceki dönem Cumhurbaşkanı adayı olan Yalova eski milletvekili Muharrem İnce’nin başlattığı hareketin şansını Gökhan Gökyıldırım’a değerlendirdi.
HER ZAMAN YENİ PARTİYE İHTİYAÇ VAR

Türkiye’de yeni partilere ihtiyaç olduğunu belirten Uslu, ilk olarak sokaktaki dört seçmenden birisinin kendisini ait hissettiği bir parti olmadığına dikkati çekti.
Uslu, ayrıca her seçimde yüzde 10’luk yeni seçmen kitlesinin oy verme hakkı kazandığına işaret etti.
İki seçimdir bir partiye oy veren fakat partilerinin politikalarını, performansını ya da liderinin başarısını yeterli görmeyenler bulunduğunu da anlatan Uslu, .” O yüzden bunların da bir ayağı dışarıda tabiri caizse. Dolayısıyla bu havuzda yine parti değiştirme potansiyeline sahip seçmenlerden oluşuyor. Yaklaşık seçmenin %50’sinin parti değiştirme potansiyeli var.” dedi.
Uslu, kamuoyu araştırmalarına bakıldığında bunların hala büyük kısmının yine mevcut partilere yöneldiğini daha az bir oranının yeni partilere teveccüh ettiğini söyledi.
SOLDAKİ YENİ PARTİNİN İŞİ SAĞA GÖRE DAHA ZOR

Solda kurulacak yeni partinin şansını daha az olarak niteleyen Uslu, “Şu an partisini en başarılı bulan iki seçmen grubu HDP seçmen grubu ve CHP seçmen grubu. Sağ partilerde mutsuz seçmen oranları sol partilere kıyasla daha yüksek. Dolayısıyla sadece CHP tabanını hedefleyecek bir partinin çok büyük oy oranlarına sahip olması mümkün değil. Çünkü seçmen CHP’den çok fazla şikâyetçi değil.” değerlendirmesinde bulundu.
İbrahim Uslu, erken seçim ihtimalinden Muharrem İnce’nin kuracağı bir siyasi partinin muhtemel erken seçime yetişip yetişemeyeceğine, bu hareketin CHP ve Millet İttifakı tabanında nasıl karşılanacağına ve Cumhurbaşkanlığı adaylığına dek tüm soruları cevapladı.
İşte, Uslu’nun yeni döneme ilişkin siyasi analizleri…

http://ankaramasasi.com/haber/58516/ibrahim-uslu-degerlendiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.