Sel bölgesinde askeri helikopter de devrede

Giresun'daki sel felaketinde askeri helikopter görevlendirildi.
aa:picture:20200823:22278827
|
23 Ağustos 2020, Pazar - 11:50
Sel bölgesinde askeri helikopter de devrede

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir helikopterin arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak için Giresun'da görevlendirildiğini duyurdu.

Bakanlığın twitter hesabından, kurtarma çalışmalarına ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Zor durumdaki vatandaşları tehlikeli bölgeden alan ekipler yaralıların taşınmasına da yardım ederken kurtarılan bir vatandaşın helikopterde ellerini açarak dua ve şükrettiği görüntüler de objektife yansıdı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan paylaşımda, "Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir adet helikopter arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Giresun’da görevlendirilmiştir. Selde şehit düşen askerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm Giresunlu hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan bakanlık, sel felaketi nedeniyle Giresun’daki arama-kurtarma faaliyetine katılacak olan Jandarma ve AFAD ekibi ile teçhizatının bölgeye ulaştırılması için görevlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait A400M uçağının Ankara Etimesgut Üssünden bölgeye hareket ettiğini de duyurdu.

http://ankaramasasi.com/haber/100319/sel-bolgesinde-askeri-helikopter-de-devrede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.