Aykut Erdoğdu'dan Selahattin Demirtaş açıklaması

CHP'li Aykut Erdoğdu katıldığı programda 'Keşke Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilse' dedi.
Ankara Masası
|
22 Eylül 2021, Çarşamba - 23:05
Aykut Erdoğdu'dan Selahattin Demirtaş açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, gazeteci Sedef Kabas'ın sosyal medya üzerinden yaptığı yayına konuk oldu.

Erdoğdu, HDP'nin terör örgütü üyeliğinden tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı seçilmesini desteklediğini ifade eden Erdoğdu "Demirtaş'ın şu anda Cumhurbaşkanı seçilme ihtimali çok düşük. Onun seçildikten sonra onu düşürebilirler mi...Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilirse inşallah. Keşke ülkemizde böyle renklilikler de olsaydı. Ama şu an siyasi haritada ve gelecekte öyle bir şey mümkün değil." dedi.

Demirtaş'ın yargılandığı davalar

Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan Demirtaş hakkında Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Kayseri ve Mersin olmak üzere 5 ilde görülen 12 dava bulunuyor.

Açılan davalarda Demirtaş, "silahlı terör örgütü kurma ya da yönetme", "terör örgütü propagandası yapmak", "suçu ve suçluyu övme", "halkın kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik etme", "suç işlemeye alenen tahrik", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Cumhurbaşkanına hakaret", "terör örgütü propagandası yapma", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma", "halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma", "kamu görevlisi aleyhine iftira", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama", "yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından yargılanıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1020451/aykut-erdogdudan-selahattin-demirtas-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.