Selahattin Demirtaş’tan ”HDP ile aynı masada olmayız” diyen İyi Parti’ye tepki

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in seçimi kazanmaları halinde HDP'ye bakanlık verilebileceğini açıklamasının ardından başlayan tartışma sürüyor.Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “HDP ile aynı masada olmayız” çıkışı yapan İyi Parti’ye "Seçimi nasıl ve kimin oylarıyla kazanıp da bakan olmayı hayal ediyorlar, merak ediyorum." diye seslendi.
Ersin Küçükbarak
|
13 Eylül 2022, Salı - 12:18
Selahattin Demirtaş’tan ”HDP ile aynı masada olmayız” diyen İyi Parti’ye tepki

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP bizim olduğumuz masada olamaz, onların olduğu masada biz olmayız" açıklamasına tepki gösterdi.

“Vicdanlı bir şekilde dile getirdi”

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözlerini değerlendiren Demirtaş, "Konuyu ilk dile getiren Gürsel Bey’in art niyetli olmadığını, aksine normal olanı, olması gerekeni vicdanlı bir şekilde dile getirdiğini düşünüyorum. Asıl problemli açıklamalar, HDP’ye bakanlık konusunda feveran edenler cephesinden yapılan açıklamalardır. Kullandıkları dil siyaseten etik dışı, incitici ve dışlayıcıdır." İfadesini kullandı.

"Kimin oylarıyla kazanıp bakan olmayı hayal ediyorlar?"

İYİ Parti'nin yaklaşımını ise eleştiren Selahattin Demirtaş, "HDP’ye yok' diyorlar. Hele önce siz o bakanlık koltuğuna oturun da bir görelim. Seçimi nasıl ve kimin oylarıyla kazanıp da bakan olmayı hayal ediyorlar, merak ediyorum." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’na destek

Demirtaş Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin ise “Ülkenin neredeyse tüm temel ve tartışmalı sorunlarına ilişkin görüşlerini açıklamış durumda ve farklı toplumsal kesimlerde önemli bir desteğe sahip olduğu görünüyor” mesajını verdi.


http://ankaramasasi.com/haber/1773425/selahattin-demirtastan-hdp-ile-ayni-masada-olmayiz-diyen-iyi-partiye-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.