Emine Şenlikoğlu: İslam dünyasında manevi tufan lazım

Yazar Emine Şenlikoğlu, İslam dünyasında hurafeleri kökten temizlemek için manevi bir tufan gerektiğini söyledi. Organizeli İslam düşmanları olduğunu savunan Şenlikoğlu aralarındaki tartışmadan dolayı Ahmet Mahmut Ünlü'den de özür diledi.
Ankara Masası
|
27 Ekim 2021, Çarşamba - 15:50
Emine Şenlikoğlu: İslam dünyasında manevi tufan lazım

Yazar Emine Şenlikoğlu, Ankara Masası'nın canlı yayın konuğu oldu. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlatan  Şenlikoğlu, deizm tartışmalarında Ahmet Mahmut Ünlü ile olan tartışmasına, meallerle ilgili çıkışından aşı karşıtlığına kadar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deist ve ateistlerin anne ve babaları ile evlenebileceğine yönelik sözlerinin çarpıtıldığını belirten Şenlikoğlu, "Deistler ve ateistler anne ve babaları ile evlenirler demedim. Benim yeğenim deist, arkadaşlarım var deist. Ben hidayet veremem. Deizm ve ateizm ahlaksız bir sistemdir. Ama deist ve ateist güzel ahlaklı olabilir. Deizm ve ateizmde yasak yoktur. Bir ahlaksız "Emine Şenlikoğlu babası ile evlenmek istiyordu, evlenemedi. Onun için duygularını böyle yansıtıyor" demiş. Böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? Ben böyle bir şey demedim. Ama evlenseler deizm ve ateizm karşı çıkmaz. Yalan mı? Doğruyu söylüyorum. Deizm ve ateizm güzel ahlaka, namusa karşıdır. Varsa delilleri ispat etsinler. Ben özür dilemezsem namerdim. İpe giderim yine de inkar etmem. Deizm reklamı yapıldığı kadar yaygın değil. Deizm bir projedir. Ateizmi öldürdük deizmi hortlattılar. Korkunç olanı şu; Müslümanların çoğu bu psikolojik savaşın farkında değil." dedi. 

Cübbeli Ahmet'ten özür diledi

Ahmet Mahmut Ünlü ile olan tartışmanı hatırlatılan Şenlikoğlu, "Ben hiçbir dindara hatta dinsize bile bana sataşmadıkça sataşmam. Cübbeli Ahmet başkalarına inanarak bana öyle bir iftira attı ki... Benden özür diledi, o yüzden attığı iftirayı söylemiyorum. O iftirayı duyduğumda kendimi kaybettim. Ağzımdan öyle bir söz çıkmış ki... 2-3 gün önce o sözümü okudum, bu kez utancımdan kendimi kaybettim. Nasıl öyle hakaret etmişim? Hemen mesaj çekerek özür diledim. Buradan da özür diliyorum. O da hatalı ama benim hatam daha büyük. Son derece üzgünüm." şeklinde konuştu.

"Ünlü'nün sözleri çok yanlış"

Ünlü'nün "Bu dönemde imam hatibe öğrenci gönderilmez" şeklinde sözleri hatırlatılan  Şenlikoğlu,  "Bu çok yanlış bir şey. Bunu söylememeliydi. Ne kuran kursları için ne de diğer kurumlar için böyle bir şey söylenmemeli. Gençlerimiz hurafesiz ne kadar okursa o kadar önemli. Biz kimsenin çocuğunu nereye göndereceğine karışmıyorsak kimse de bizim çocuklarımıza karışması." değerlendirmesinde bulundu.

"Organize İslam düşmanları var"

Meallerin yanlış olduğuna yönelik değerlendirmesi sorulan  Şenlikoğlu, bu açıklaması ardından kendisinin "Türkçe Kur'an okunmasın" şeklinde sözler sarf ettiğine yönelik algı yaratıldığını savundu.

"Bu kadar iftira olur mu? Ben inanıyorum ki organizeli projeli İslam düşmanları var. Bir örgüt bunlar. Bunlar terör örgütü. Devletin el atması lazım." diyen  Şenlikoğlu, "Manası bozuk olanlar yakılsın" dediğini hatırlattı. 

Çocuk yaştaki evliliklere karşı çıktı

Ehli sünnetin dışına çıktığına yönelik tepkilere yanıt veren Şenlikoğlu, "Bu Cübbeli'nin söylediği. Ben ehli sünnetin İslamı olan her şeyini kabul ederim. '2 yaşındaki çocukla nikah yapılır. Çocuk 9 yaşına geldiğinde istemezse nikah bozulur.' Böyle bir cinayeti ben onaylamam. Yok kadınlar kocalarının iki adım arkasından yürüyecekmiş. Sebep ne? Kocası değil mi? Neden arkadan yürüyor? İnsanların söyledikleri Allah söylemiş gibi nasıl kabul görebilir? Peygamberin sözü diye aktarılanlar bile Kurana aykırı ise inanılmaz." dedi.

Şenlikoğlu, İslam'ın evlilik yaşını yükselttiğine dikkat çekti. 

"İslam dünyasına manevi bir tufan lazım"

"Tarikatlar gözden geçirilmeli. İslam alemine tufan gerekli" sözlerinin arkasında duran  Şenlikoğlu, "İslam dünyası kadın olduğumdan söylediklerime önem vermiyor. Benim kadar yüreği büyük olan insan azdır. Ben bunu ölümü göze alarak söyledim. İslam dünyasına manevi bir tufan lazım, hurafeleri kökten temizleyecek. Namaz kılmayan öldürülürmüş. İslam'da böyle bir şey yok. Zorlama dinde yoktur?" ifadelerini kullandı.

Şenlikoğlu'ndan aşı açıklaması

Korona aşısına yönelik yaklaşımı sorulan Şenlikoğlu şöyle devam etti:

Dinen haram olan her şeyi Allah Kur'an-ı Kerim'de bildirmiş. Aşıya haram ya da helal demek doğru bir şey değil. Aşının mecbur edilmesinden yana değilim. Tedbir olarak elden gelen yapılır. 'Tayyib'e inat yaptırmayacağım' diyen birisi korona olmuş. Bu cumhurbaşkanı meselesi değil. Kendi adıma aşı olunmasından yanayım, çoluk çocuğumu buna teşvik ediyorum, başkasına karışmam. 

http://ankaramasasi.com/haber/1081034/emine-senlikoglu-islam-dunyasinda-manevi-tufan-lazim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.