İçişleri Bakanlığı'ndan "Uyuma, bildir" mesajı

İçişleri Bakanlığı, Uyuşturucu ile Mücadele Uygulaması 'UYUMA' ile vatandaşların karşılaştığı uyuşturucu ile ilgili işlenen suçu doğrudan ve en hızlı şekilde kendilerine bildirebileceklerini bir kez daha yineledi.
Ankara Masası
|
21 Kasım 2021, Pazar - 11:37
İçişleri Bakanlığı'ndan "Uyuma, bildir" mesajı

İçişleri Bakanlığı, toplumun uyuşturucu ile mücadele sürecine katılması, suçun tüm delileri ile ortaya konulması, topyekün güçlü bir mücadele oluşturulması amacıyla 2017 yılından itibaren çok sayıda projeyi hayata geçirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan tamamen yerli ve milli bir yazılım olan  UYUMA projesi bunların başında geldi.  Uygulamayı tüm vatandaşlar akıllı telefonlarına kolayca indirilebilmekte ve  bildirim yapılabilmektedir.

" Uyuma uygulamasını bugüne kadar 473 bin 937 kişi cep telefonuna indirdi"

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Uygulama üzerinden bildirim yapan vatandaşların kimlik bilgileri gizli kalmakta ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler ile paylaşılmamaktadır" ifadeleri yer alırken paylaşımın devamında ise  UYUMA uygulamasını bugüne kadar 473 bin 937 kişi cep telefonuna indirdiği Uygulama üzerinden gelen 37 bin 593 ihbara anında güvenlik güçlerince müdahale edildiği belirtildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1129456/icisleri-bakanligindan-uyuma-bildir-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.