Türkiye ve İngiltere'den yalanlama

Ankara Masası
|
08 Mayıs 2020, Cuma - 12:11
Türkiye ve İngiltere'den yalanlama

Sağlık Bakanlığı: “Türkiye’den gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak tarafımıza bildirilmiştir”

Sağlık Bakanlığı Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu ekipmanların standartlara uygun bulunmadığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Sağlık Bakanlığı, İngiliz medyasında yer alan, “Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığına” yönelik haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’nin 7 Nisan tarihinde Birleşik Krallığa 100 bin adet tulum, 100 bin cerrahi maske ve 50 bin adet N95 maskenin hibe ettiği hatırlatıldı. Türkiye’nin hibe ettiği ürünlerin tamamına ait CE ve ISO sertifikalarının İngiliz tarafına önceden ibraz edildiğini belirten bakanlık açıklamasında, “Tüm bu ürünler, kamusal sağlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten İngiltere Sağlık Hizmetlerinin (NHS) onayının ardından İngiltere’ye gönderilmiştir. Yukarıda anılan haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak teyit edilerek tarafımıza bildirilmiştir” denildi.

İngiltere basınında Türkiye tarafından gönderilen tıbbi koruyucu malzemelerin gerekli standartları karşılamadığı ve iade edileceği haberinin çıkması üzerine İngiliz hükümetinden de açıklama geldi. İngiliz hükümeti, Türkiye’den gönderilen sağlık ürünlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığı duyurdu. Hükümet, "Türkiye'deki özel bir şirketten alınan koruyucu ekipmanların sadece küçük bir kısmı standardı karşılamıyor, çoğunluğu testleri başarıyla geçti" ifadelerini kullanırken, “Özel firmanın siparişleri yetiştirememesi üzerine Türk yetkililerin temin ettiği 68 bin tulumun tamamı kalite testlerini geçti" dedi.Korona virüs salgını nedeni ile tıbbi malzeme eksikliği yaşayan İngiltere, geçtiğimiz günlerde Türkiye’den yardım talep etmişti. Türkiye de maske, tulum, eldiven vb. sağlık ürünlerini İngiltere’ye hibe olarak yollamıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/11420/turkiye-ve-ingiltereden-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.