Sincan'da 2 mahalle yenileniyor

Sincan'da afet konutlarının bulunduğu Ulubatlı Hasan ve Fatih Mahalleleri yenilenerek modern bir görünüme kavuşturulacak.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 18:33
Sincan'da 2 mahalle yenileniyor

Sincan'a yeni bir görünüm kazandırmak için çalışmalarına hız veren Sincan Belediyesi,  Saraycık Kentsel Dönüşüm projesinin ardından şimdi de Ulubatlı Hasan ve Fatih Mahallelerinin çehresini değiştirmek için çalışmalarına hız verdi.

93,812,99 metrekarelik alana kapsayan Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde prefabrikler ve afet konutları yenilenerek modern bir görünüme kavuşturulacak.

Bölge vatandaşının daha iyi koşullarda yaşamasına fırsat sunacak çalışma planının içerisinde konut alanlarının yanı sıra ticaret, okul, sosyal tesis, kültürel tesis, camii, sağlık tesisi ve parklar da yapılacak. 

Buna göre; 7,786,05 metrekarelik alan ağaçlandırılırken, 52,694,23 metrekarelik alan ise orman alanı olarak değerlendirilecek.

"Yol haritamız hazır"

Çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve modern bir yaşam alanına kavuşması için girişimlerimiz sonuç verdi. Saraycık Mahallemizin kentsel dönüşümünün ardından Ulubatlı Hasan ve Fatih Mahallelerimizin de kentsel yenileme çalışmalarına başlıyoruz. Kısa zaman içerisinde şehri yenileyerek dönüştürmek istiyoruz. Bu konuda yol haritamız hazır" dedi.

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/1191641/sincanda-2-mahalle-yenileniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.