Açelya Apartmanı'nda çalışmalar başladı

Geçtiğimiz yıkılma tehlikesi geçiren Açelya Apartmanı'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmalarını tamamladı. Bölgede yeni bina yapılması için inşaat başlatıldı.
Ankara Masası
|
02 Şubat 2022, Çarşamba - 14:39
Açelya Apartmanı'nda çalışmalar başladı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışması sırasında temelinde boşluk oluşan Açelya Apartmanı yıkılma tehlikesi yaşamış, bina sakinleri tahliye edilmişti.

Bina sakinlerinin mağduriyetini gidermek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonuçlandı.

Bakanlığın çalışmalarının bitmesinin ardından bölgede inşaat çalışmaları başladı.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül de inşaat çalışmalarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Hasgül "Açelya Apartmanı'nda yanlış kazı yapılması ve Çankaya Belediyesinin de ihmali sonucu oluşan mağduriyetin giderilmesi konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çalışmaları sonuçlanarak inşaat çalışmaları başlatıldı. Mağdurun ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz..." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan Açelya Apartmanı'nda, yakın zamanda yapımına başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı binanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana gelmişti.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan bina ile tedbir amaçlı bölgedeki 21 binada oturanları tahliye etmişti.

Konaklayacak yeri bulunmayan mahalle sakinleri, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirilmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1274882/acelya-apartmaninda-calismalar-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.