Başkentte AVM’ler pür dikkat

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 13:51
Başkentte AVM’ler pür dikkat

Ankara’da korona virüsle mücadeleye ilişkin tedbirlerini alan  alışveriş merkezleri (AVM), yeniden faaliyete başladı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta başında açıkladığı Mayıs ayı normalleşme planı çerçevesinde Ankara’da da AVM’ler açılmaya başladı. Yeniden faaliyetlerine başlayan AVM’lerde korona virüsle mücadeleye ilişkin yeni tedbir ve uygulamalara hayata geçirlidi.

Mamak ilçesindeki bir AVM’nin müdürü olan Serkan Subay,  “Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 Mayıs’ta AVM’ler açılabilir’ dedikten hemen sonra ilk etapta güvenlik ve temizlik birimlerinde eğitimler düzenlediklerini söyledi.

"Maskesiz hiçbir ziyaretçiyi alışveriş merkezine almayacağız"

Vatandaşların alışveriş merkezine ateşlerinin ölçülerek kontrollü şekilde alındığını anlatan Subay, “Maskesiz hiçbir ziyaretçiyi alışveriş merkezine almayacağız. Alışveriş merkezinin belli noktalarına dezenfektan istasyonları kurduk. Bütün sinyalizasyon çalışmamızı yaptık, bunları anonslarla destekliyoruz. Alışverişe gelen bütün ziyaretçilerimizin sosyal mesafe kurallarına uymasıyla ilgili önlemlerimizi aldık” şeklinde konuştu.

Serkan Subay, ziyaretçi sayma sistemine sahip olduklarını  belirterek, “Bakanlığın belirttiği gibi her 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde uyguluyoruz, belli bir kapasite yoğunluğu yaşarsak bunu da bu şekilde kontrollü yöneteceğiz” dedi.

Tek yön uygulaması

AVM’de tek yön uygulamasına gidildiğini ifade eden Subay, “Alışveriş merkezimiz 45 metre yüksekliğinde, 600 metre uzunluğunda bir alışveriş merkezi, fiziki koşulları çok uygun. Dolayısıyla ‘giden yol’ ve ‘gelen yol’ şeklinde bir yol bölmesi yaparak ziyaretçilerimizin birbirine olan temasını en aza indirmeyi hedefledik” ifadelerini kullandı.

AVM’de 200 işletme bulunduğunu kaydeden Subay, şu an 80 mağazanın hizmet verdiğini söyledi. Subay, “Klasik bir hafta başı yaşadık aslında biz. Yine kapıda yığılmalar söz konusuydu. Çok iyi tepkilerle karşılaştık ve insanların, ziyaretçilerimizin de bize olan tepkileri çok hoşumuza gitti. Uyarıları dikkate almaları, sosyal mesafe kurallarına uymaları bizi de çok mutlu etti. İnşallah sorunsuz bir şekilde ‘yeni normal hayat’a geçiş sürecini atlatacağız” diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/12981/baskentte-avmler-pur-dikkat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.