Ali Hikmet Akıllı: "Ergenekon dosyasının tekrar açılması doğru olmaz"

CHP İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın çıkışının ardından, FETÖ kumpası olan Ergenekon yargılamaları meselesini tekrar açmayı doğru bulmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
18 Mart 2022, Cuma - 15:22
Ali Hikmet Akıllı: "Ergenekon dosyasının tekrar açılması doğru olmaz"


Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Akıllı Fatih Atik'in “Sayın Babacan’ın bir açıklaması oldu Ergenekon yargılamalarıyla ilgili. Bunların FETÖ kumpası olduğunu kabul ediyor ama yeniden hiçbir şey olmadığı anlamına gelmez şeklinde -mealen söylüyorum- ifadeler kullandı. Yeniden bağımsız ve tarafsız bir yargılamanın yapılması gerektiğini söyledi. Siz avukatsınız, yargılamaları da takip ettiniz Ali Babacan’a katılır mısınız?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi.

"Ergenekon yargılamalarını tekrar açmak doğru değil"

"Sayın Genel Başkanla polemiğe girmek benim haddim değil elbette. Ama katıldığımı söyleyemem. Bu yargılamaların kumpas olduğunu kendisi de ifade etmiş. Yeniden toplumun önüne böyle bir meseleyi taşımanın doğru olduğu kanaatinde değilim."

Ali Babacan ne demişti?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: 

"Türkiye'de maalesef yakın tarihimizde, ordumuz içerisinde bu tür eğilimler, 'Siyaset bazen ülkeyi yoldan çıkarır, biz buradayız, ordu olarak el koyarız, şekle sokarız' diyen bir zihniyet olmuştur. Bu tür hazırlıklar içinde olanlarla ilgili devlet mücadele etmelidir. Dolayısıyla tüm bu süreçlerin Ergenekon, Balyoz, adı ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak şöyledir ya da böyledir diyebiliriz. Böyle silmece FETÖ'nün etkisi altındaki yargının uğraştığı Ergenekon, Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' da demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eliyle incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1373311/ali-hikmet-akilli-ergenekon-dosyasinin-tekrar-acilmasi-dogru-olmaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.