Mehmet Yılmazer: Otobüsçülere Adnan Beker kontak kapattırdı

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Ankara'da yaşanan ulaşım kriziyle ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker'in ulaşım esnafını kontak kapatmaya zorlandığını öne sürdü.
Ankara Masası
|
22 Mart 2022, Salı - 13:39
Mehmet Yılmazer: Otobüsçülere Adnan Beker kontak kapattırdı

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Redaktör Haber'de Ankara'da yaşanan ulaşım krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yılmazer, Ankara'da özel halk otobüsü ve minibüsçülerin kontak kapatmasını  Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı zamma ikna etmek için ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker'in istediğini iddia etti.

Yılmazer "İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker dedi'ki "Özel Halk Otobüsü Temsilcilerine ben Mansur Yavaşı razı edemiyorum siz kontağı kapatmadan bu iş yürümez" dedi. Bunu çok açık iddia ediyorum tanıdığımda var, Bana söyleyende var. Adnan Beker otobüsçülere "kontak kapatın" dedi. Kontak kapatacağız diye siz sonra da Ak Parti'ye gidin dediler. Ak Parti'ye geldiler.  Telefonla beni aradılar İl Başkanımızla görüşmek istediler müsait oldular olamadılar ama görüşemediler. Ama benimle telefonla görüşmelerinde başkanım hangi stratejiyle hareket edelim diyorlardı. Hangi strateji Ne! Esnafın isteği neyse esnafın lehine biz destek oluruz dedik. Biz zam yapılması noktasında uygun süreçte uygun miktarda makul derecede zamma destek verebiliriz dedik. Hatta bizim grup başkan vekilimizde bl başkanımızda tweet attı. Otobüsçülerin kontak kapattığı  o gece UKOME'yi  toplattı.  Kimseyi üzme dediler ve o UKOME'yi topladı Mansur Yavaş." dedi.

"Zam mı kim yaptı?"

Algı oluşturmak için halkı otobüssüz bırakıldığını belirten  Mehmet Yılmazer sözlerine şöyle devam etti;

Bakın burda çağrıyı bizi esnaf temsilcileri karşısında çaresiz kalacağımızı halkı düşüneceğimizi esnafı düşüneceğimizi bildikleri için o anlamda o UKOME'nin çağrısını bize yapmış oldular. Güya aslında onları ayazda bekletmek mümkündü. 2-3 gün otobüsçülerimiz  kontak kapatmaya devam etseydi ne kadar dayanacaklardı? Halkın feveranına sırf algı oluşturmak için halkımızı bir gün otobüssüz bıraktılar. Taşıma hizmetini resmen kötü olarak uygulanması yönünde mücadele verdiler. Ne için, algı için otobüs temsilcilerine soruyoruz zammı kim yaptı. İşte desteği kim verdi. İYİ Parti ve Mansur Yavaş halka soruyoruz zam mı kim yaptı. O UKOME'de siz varsınız siz yaptınız. Bu küçük hesaplara bu küçük ayak oyunlarına  kasaba siyasetiyle  AK Partiyi teslim alamazsınız.  Kasaba siyasetiyle Büyükşehiri yönetemezsiniz buradan sesleniyorum. Aksini iddia eden varsa karşı karşıya gelirim. Ulaşım krizi kontrollü bir ulaşım kriziydi bir tiyatroydu ve o tiyatroyu oynadılar ve bundan siyasi menfaat elde etmiş oldular. Ama halkımız'da, esnaf'da, esnaf temsilcilerimizde bizim duruşumuzu biliyorlar. Biz bu duruşumuzu bozmadık ve esnafımızın zarar görmesini istemedik ve Kamu Hizmeti veren belediye kar-zarar dengesini gözetemez. Orası bir kamu değil Büyükşehir Belediyesi. Madem Büyükşehir Belediyesi kendini sosyal belediyecilikte kendisini çok iddialı görüyor bunu yapacaktır...

http://ankaramasasi.com/haber/1377751/mehmet-yilmazer-otobusculere-adnan-beker-kontak-kapattirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.