Oğuz Engiz : Sağlık turizmi anlamında Ankara'ya talep var

Sağlık Gönüllüleri Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Engiz, Ankara'nın sadece siyasi Başkent değil, tıbbında Başkenti olduğunu söyledi. Engiz, "Ankaramız tıptaki üstünlüğünü sağlık turizmine taşıyabilmiş bir şehir. Bir de buna kaplıca turizmini eklediğimizde, Kızılcahamam ve Ankara'daki tesisiler, iç sağlık turizmi anlamında Ankara'ya bir talebin olduğunu gösteriyor" dedi.
Ecem Çetin
|
03 Nisan 2022, Pazar - 16:22
Oğuz Engiz : Sağlık turizmi anlamında Ankara'ya talep var

Sağlık Gönüllüleri Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Engiz, Ankara Masası Yaşam programında Dila Erdem'in sorularını yanıtladı. 

Engiz, Ankara'nın tıbbın Başkenti olduğunu, İstanbul'daki çok sayıda doktorun Ankara'dan gittiğini aktardı. 

Ankara'da bulunan üniversite hastanelerinin ve tıp fakültelerinin ve orada yetişen hekimlerin Türkiye'nin sağlık turizm kaynağı olduğunu belirten Engiz, Ankara'ya son yıllarda çok ciddi sayıda hasta geldiğini vurguladı. 

"Birçok ülkeden Türkiye'ye hasta geliyor"

"Sağlık turizmi ülkemizde son 10 yılda gelişme sağladığımız bir alan. Bu özellikle daha az gelişmiş ülkelerin, ülkemizi tercih etmeleriyle başladı. Örneğin, Libya'daki bir savaş sonucunda Türkiye'ye binlerce savaş yaralısı geldi ve bunların Türkiye'de tedavileri yapıldı. Beyin cerrahisi, ortopedi, fizik tedavisi ve plastik cerrahi olsun 10 binlerce Libyalı Türkiye'de tedavisi yapıldı. Sağlık turizminin aslında Türkiye'deki en görünür yüzü oldu. Irak'ın genelinden ve Kuzey Irak'tan çok ciddi sayıda hasta geldi Türkiye'ye. Kafkasya'daki Türk Cumhuriyetlerinden çok ciddi sayıda hastalar gelip gidiyorlar ticari ilişkilerimiz geliştikçe. Azerbaycan'dan, Gürcistan'dan, Doğu Avrupa'dan Romanya'dan ve Bulgaristan'da dahil olmak üzere. Eski Yugoslavya ve  6 ülkeden hasta geliyor. Kuzey Afrika'dan Cezayir, Fas gibi ülkelerden de geliyor. Afrika'dan da son yıllarda çok ciddi sayıda hasta gelmeye başladı devlet ilişkilerinden dolayı. Batı Avrupa'dan da plastik cerrahi, saç ekimi , diş gibi Türkiye'ye sağlık turizmi akımı başladı. Pandemi de tabi bu durakladı. Pandemiden sonra tekrar açıldı."

"Ankara sağlık turizminde geri durmuyor"

"Ankara sadece siyasi Başkent değil, tıbbında Başkent'i. İstanbul'daki çok sayıda doktorda Ankara'dan gitmiş durumda. Özellikle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi iki lokomotif tıp fakültesi. Türkiye'deki sağlığın gelişiminde, Gazi Üniversitesi, GATA ve sonradan da Başkent Üniversitesi de devreye girdi. Ve ondan sonrada son 5 yılda da, diğer vakıf üniversite tıp fakülteleri devreye girdi. Hacettepe ve Ankara üniversitelerinin, tıp fakültelerinin yetiştirdi hekimler Türkiye'deki sağlık turizminin kaynağı. Ankara, sağlık turizmi alıyor. İstanbul aslen payını alıyor. Ankara'mız geri durmuyor. "

" Ankara'ya radyo terapide, çok ciddi hasta geliyor "

"Ankara özellikle Libya ve Irak'tan gelen hastalara ev sahipliği yaptı, onların tedavilerinde çok büyük bir rol oynadı. Halen devam ediyor. Ankara'ya radyo terapide, çok ciddi hasta geliyor. Radyo cerrahide, gamelife, cyberknife olsun. Kemik iliği naklinde yabancı hasta geliyor. Kemik iliği nakli, tıbbın son geldiği noktalardan birisi. Plastik cerrahi, saç ekimi , diş içinde son yıllarda ciddi sayıda hasta gelmeye başladı. Bunu 2022'de çok daha net göreceğiz. Çünkü, 2022 biraz pandemiden arınmış bir yıl gibi gözüküyor. Ankara'ya da uçaklar rahat rahat geliyor artık. "   

"Ankara'mız tıptaki üstünlüğünü sağlık turizmine taşıyabilmiş bir şehir"

"Dolayısıyla Ankaramız tıptaki üstünlüğünü sağlık turizmine taşıyabilmiş bir şehir. Bir de buna kaplıca turizmini eklediğimizde, Kızılcahamam ve Ankara'daki tesisler, iç sağlık turizmi anlamında Ankara'ya bir talebin olduğunu gösteriyor. Ankara Kent Konseyi 'de sağlıkla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor. Sağlık turizmini önemli bir başlık altında değerlendiriyor. Onlara da buradan teşekkür etmek lazım. Ankara'da sağlık turizminin ilerlemesinde katkıları var. Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği , sağlıkla ilgili çok önemli şeyler yaptı. Özellikle Ankara Ticaret Odası ile birlikte, sağlık turizmi elemanı yetiştirme programları açtık, eğitim programları. Orada yüzlerce kişi eğitildi. Personel, insan kaynağı problemi de var. Sağlık turizmini gerçekleştirebilmeniz için nitelikli insan gücüne de ihtiyacınız var."



http://ankaramasasi.com/haber/1406505/oguz-engiz--saglik-turizmi-anlaminda-ankaraya-talep-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.