Gültekin Uysal’dan Cumhurbaşkanlığı kriterlerine ilişkin yeni açıklama

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin değerlendirmesinin maksadı dışında yorumlandığını söyledi. Uysal, “Kastettiğim 6’lı masadaki liderler değil Beştepe etrafında kümelenmiş olan dar çıkar gruplarıdır” dedi.
Ankara Masası
|
13 Nisan 2022, Çarşamba - 18:11
Gültekin Uysal’dan Cumhurbaşkanlığı kriterlerine ilişkin yeni açıklama

Gültekin Uysal, son günlerde tartışılan Cumhurbaşkanlığı kriterlerine ilişikin sosyal medya paylaşımına açıklık getirdi.

"20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak"

Uysal 10 Nisan’da attığı tweette, Türk milletinin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili 3 beklentisi bulunduğunu ifade etmişti. Uysal bu beklentileri de şöyle sıralamıştı: “1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, 2) Seçilebilirlik, 3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!”

"Kastettiğim 6'lı masadaki liderler değildir"

Gültekin Uysal, bu paylaşımı sonrası çıkan tartışmalara nokta koydu.

Bir paylaşım daha yaparak sözlerine açıklık getiren Uysal şunları dedi:

“Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşaası için 6’lı Masa etrafında biraraya gelmiş partiler/liderler değildir.”

http://ankaramasasi.com/haber/1425258/gultekin-uysaldan-cumhurbaskanligi-kriterlerine-iliskin-yeni-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.