Mansur Yavaş: Dolmuşçulardan ÖHO'dan korkuyorsunuz

ABB Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti grubunun kendisinden sadece abonman ücretlerini indirmesini istediğini, ulaşım zamlarına ilişkin bir talebin gelmediğini söyledi. Yavaş "Diğerlerini neden indirmemi istemiyorsunuz? İndiremezsiniz çünkü dolmuşçular sizi perişan eder. Dolmuşçulardan ÖHO'dan korkuyorsunuz." dedi.
Ankara Masası
|
15 Nisan 2022, Cuma - 17:08
Mansur Yavaş: Dolmuşçulardan ÖHO'dan korkuyorsunuz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da yaşanan ulaşım krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkent'te otobüs ve minibüs esnafının kontak kapattığı dönemde AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın attığı "Mansur Yavaş minibüsçülerin zam talebi için UKOME'yi toplamayarak yarından itibaren minibüsçüleri çalışmamaya teşvik ediyor. Ben teşvik ediyorum. Tek amaç halkı hükümetle karşı karşıya getirmek. Sayın Yavaş yarın EGO zamları için UKOME'ye geldiğinde zam teklifin ret yediğinde şikayetçi olma." tweetini hatırlatan Yavaş, kendisinden zam talebinde bulunulduğunu söyledi.

Yavaş, akaryakıt fiyatlarına gelen artıştan dolayı zammın kaçınılmaz olarak yapıldığını aktardı.

Özel halk otobüsü şoförlerinin taleplerine ilişkin de konuşan Yavaş "Biz valetörler sayesinde hangi otobüs kaç tane yolcu alıyor biliyoruz. Esnaf haklı olarak daha fazla sübvanse istiyor. Şimdi bana başka modeller öneriyorsunuz." dedi.

Yavaş belediye olarak sübvanse oranlarını arttırarak otobüse binmek zorunda kalan vatandaşların yüklerini azaltmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

" Dolmuşçulardan ÖHO'den korkuyorsunuz"

AK Parti grubu olarak kendisinden sadece öğrenci abonman ücretlerinin indirilmesinin talep edildiğinin altını çizen Yavaş, zamları geri çekin talebinin gelmediğini söyledi.

AK Partililerin esnaftan korkuttuğunu iddia eden Yavaş "Benden istenen sadece abonman ücretlerini indir. Diğerlerini neden indirmemi istemiyorsunuz? İndiremezsiniz çünkü dolmuşçular sizi perişan eder.  Dolmuşçulardan ÖHO'dan korkuyorsunuz. Tamam onları memnun edin ama 2 bin 400 tane dolmuş 400'e yakın ÖHO var ama 6 milyon Ankaralı, 1.5 milyonda müşterisi var. Niye Ankara halkını düşünmüyorsunuz." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1427810/mansur-yavas-dolmusculardan-ohodan-korkuyorsunuz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.