Mansur Yavaş'tan özel halk otobüsü esnafına uyarı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, indirimli ve ücretsiz yolcuları taşımama kararı alan özel halk otobüsü esnafına seslenerek "Ya kanuna ve yapılan sözleşmeye uyacaksınız ya da otobüslerin tamamını bize satın gidin başka iş yapın" dedi.
Ankara Masası
|
23 Eylül 2023, Cumartesi - 13:08
Mansur Yavaş'tan özel halk otobüsü esnafına uyarı

CHP Ankara İl Başkanlığının 38. Olağan Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda başladı.

Mevcut İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'nın açış konuşması ile başlayan kongrede, daha sonra Divan Başkanlığı seçimi yapıldı.

Divan Başkanlığına oy birliğiyle, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç seçildi.

Türkiye'nin ve CHP'nin zor günler geçtiğini savunan Öztunç, "CHP zor günlerin partisidir. Bu devleti kuran partidir. Zor günleri aşmayı her zaman bilmiştir, yine bilecektir." dedi.

"Kendilerine gerekli cezai işlemleri uyguladık"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuşmasında adaylara başarılar diledi, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Son günlerde Ankara'da yaşanan ulaşım krizine ilişkin konuşan Başkan Yavaş " Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim'de ücretsiz ve 65 yaş üzeri vatandaşlara hizmet etmeyecekleri belirtmişlerdi. Şimdi bu tarihi ileri çektiler. Oysa halk otobüslerinden gelen şikayetler o kadar çok ki. Yazları akaryakıtları gidecek diye klimaları açmazlar, istedikleri durakta durur, istemedikleri durakta durmazlar. Bazen yolcu az diye sefere çıkmazlar. Kendilerine gerekli cezai işlemleri uyguladık.” şeklinde konuştu.

"Otobüsleri bize satın çıkışı"

Yavaş, özel halk otobüslerinin kanun gereği taşıması gereken yolcuları taşımadığını ifade ederek, “Ya kanuna ve yapılan sözleşmeye uyacaksınız ya da otobüslerin tamamını bize satın gidin başka iş yapın. Bu halka zülüm etmenin kimsenin hakkı yok” ifadelerine yer verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2101255/mansur-yavastan-ozel-halk-otobusu-esnafina-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.