Gelecek Partisi’nden Merkez Bankası uyarısı

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, “Türkiye'yi Merkez Bankası'nın piyasaları fonladığı bir yere çevirmeyin” diyerek 1990’lı yılların böyle kaybedildiği uyarısı yaptı.
Ankara Masası
|
15 Nisan 2022, Cuma - 18:01
Gelecek Partisi’nden Merkez Bankası uyarısı

Serkan Özcan, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

“Yeni bir kur atağı bekliyor musunuz” şeklindeki soruyu yanıtlayan Özcan, V-iktidarın vaziyeti idare etme peşinde olduğuna dikkati çekti.

Özcan, ‘Faiz arttırmıyormuş gibi yapıp, ucu açık faiz verelim. Böylece kur çok fazla gitmesin’ düşüncesinin hakim olduğunu vurguladı.

 Kredileri arttırma hedefine de işaret eden Özcan şunları söyledi:

"Merkez Bankası’nın piyasayı fonlaması ülkeyi felakete götürür”

“Merkez Bankası üzerinden şu anda fonlamaya başlayacaklarına dair bilgiler var 150 Milyar liralık. Bunlar Türkiye'yi felakete götürür. Merkez Bankası, ticari banka değil. Merkez Bankası, bankaların bankası. Merkez Bankası, aslında bir para politikası kurulu. Dünyanın neresinde Merkez Bankası ticari işlere bulaştırılmışsa, o ülkeler iflah olmamıştır.”

“Biz 90'ları bu şekilde kaybettik”

“ 2001 yılında biz hazinenin sürekli nakit avanslarını Merkez Bankasından karşıladığı bir ülkeydik. Biz 90'ları o şekilde kaybettik. Hazine zarar eder, Merkez Bankası, para basıp koyar. Yeniden Türkiye'yi Merkez Bankası'nın piyasaları fonladığı bir yere çevirmeyin.”

“Para basıp kredi vererek sadece enflasyonu azdırırsınız”

“ Merkez Bankası para politikasını uygulasın. Merkez Bankası'nın ekonomiye yapacağı katkı, faizle enflasyonla mücadelesidir. Enflasyonla iyi mücadele ederse, ülkeyi uzun vadeli düşük faiz ortamını Merkez Bankası sağlayabilir. Merkez Bankasından para basıp kredi vererek hiç bir şey düzeltemezsiniz. Zaten şirazesinden çıkmış olan, yolundan çıkmış olan, enflasyonu daha da azdırırsınız. Bunu göremeyecek kadar kör olmalarını hayretle izliyoruz.

http://ankaramasasi.com/haber/1427920/gelecek-partisinden-merkez-bankasi-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.