Başkentte Erzurum günleri...

Ankara Başkent Millet Bahçesi 1-5 haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 8. Erzurum tanıtım günlerine ev sahipliği yapacak.
Ecem Çetin
|
18 Nisan 2022, Pazartesi - 13:48
Başkentte Erzurum günleri...

Başkent Ankara'da Erzurum tanıtım günleri düzenlenecek. 

Başkent Millet Bahçesinde 1-5 haziran 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan 8.erzurum tanıtım günleri Ankaralıları ağırlayacak.

Açılış kurdelesi Erzurum'un meşhur 25 metrelik çivil peyniri olacak.

4 ton kadayıf dolması ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.,

Ankara – Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Başkanı  Veysel Karani  Aksungur,  "Ankara’da düzenlenecek "Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nde Dadaşlar, kültür ve yöresel lezzetlerini ziyaretçilere tanıtacaklar. Açılış töreninde, ‘Civil’ adı verilen 25 metrelik örgülü peynir açılış kurdelesi olacak.Başkent Ankara Millet Bahçesinde düzenlenecek 8 Erzurum Tanıtım Günleri’nde, kültür ve yöresel lezzetleri ile Aşıklar toyu, türküler geçidi, şairler ve şiirleri, Tasavvuf konserleri, Erzurum Bar ekipleri ve Seyirlik oyunlar, yöresel el sanatları 5 gün süreyle ziyaretçilere birbirinden güzel duygular yaşatacak. Dadaşların başkent çıkarması etkinlikte ziyaretçilere hem alışveriş yaptıracak hem de yöresel lezzetlerin tadına baktıracak." ifadelerini kullandı. 

"Ziyaretçi rekoru kıracak"

Aksungur daha sonra şöyle devam etti: ‘Başkent Ankara’nın yaza merhaba dediği bir günde 8 Erzurum Tanıtım Günleri ile tüm halkımızı 5 günlük etkinliğimizle bekliyoruz. Dadaşlar bu yıl düzenlenen etkinlikle de ziyaretçi rekoru kıracak."

http://ankaramasasi.com/haber/1431213/baskentte-erzurum-gunleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.