Başkentli minikler iş başında!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi dönemi nedeniyle ara verdiği uygulamalı trafik denetimlerine yeniden başladı. 26. Dönem ABB Çocuk Meclisi üyeleri, trafik polisleri ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda geniş kapsamlı trafik denetimi yaptı.
Ecem Çetin
|
21 Nisan 2022, Perşembe - 13:52
Başkentli minikler iş başında!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara trafik kuralları hakkında verilen  ücretsiz eğitimler pandemi arasının ardından yeniden başladı.

Büyükşehir Belediyesi 26. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, trafik polisleri ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda trafik denetimi yaptı

Trafik denetimleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü iş birliği ile sürdürülürken, ‘Trafik Dedektifleri’ olarak çalışan Başkentli çocuklar, Kızılay Güvenpark çevresindeki yaya ve araç trafiği denetimleri gerçekleştirdi.

Trafik kurallarına dikkat çekmek ve trafik kurallarıyla farkındalık oluşturmak amacıyla trafik polislerinin eşliğinde 3 ayrı gruba ayrılarak denetime çıkan çocuklar, 7’den 70’e herkese trafik kurallarını hatırlattılar

Araçları durdurarak araç sürücülerine trafik işaretlerine yönelik sorular soran minikler, doğru yanıt verenlere ve emniyet kemerini takanlara teşekkür ettiler.   

Yayaları ve araçları trafik işaretlerine ve ışıklarına uymaları yönünde megafonla sık sık uyaran çocuklar ayrıca yaya trafiğinin doğru ve hızlı akması için temel trafik kuralları hakkında bilgilendirmeler yaptı.


http://ankaramasasi.com/haber/1442331/baskentli-minikler-is-basinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.