Meral Akşener: Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gezi Parkı Davası'nda verilen hapis cezası kararlarına tepki gösterirken "Bu yönüyle gezi bir protesto değil, milli şuurun ayağa kalkmasıdır. Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat" dedi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 11:12
Meral Akşener: Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle, TÜİK verilerine göre son 10 yılda artan çocuk işçi ve istismara uğrayan çocuk sayısındaki artışa dikkat çekti.

Muhalefet partileri tarafından oluşturulan 6'lı masadaki çalışmalara da değinen Akşener "Siyasette durduğumuz yerler farklı, vaatlerimiz farklı, gündem karşısında aldığımız tavırlar farklı hatta çoğu zaman söylemlerimiz de farklı ama tüm farklılıklarımıza rağmen Türkiye için ortak görüşlerimiz var." dedi.

Fikir birliği yaptıkları konulara dikkat çeken Akşener şunları söyledi;

Bu ucube sistemin Türkiye'yi taşıyamayacağı konusunda fikir birliğine sahibiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in esasları konusunda fikir birliğine sahibiz. Rantı, yolsuzlukları, hırsızlıkları engellemek için Siyasi Ahlak Yasası çıkarılması konusunda fikir birliğine sahibiz. Mesela Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunda fikir birliğine sahibiz. Demokrasinin işletilmesi, Türkiye'nin bir hukuk devleti olması konularından fikir birliğine sahibiz. Bu vesileyle son toplantımıza katılan Genel Başkanlara teşekkür ediyorum Biz İYİ Parti olarak ant olsun ki egemenliğimize yeniden sahip çıkacağız. Millet ile devlet arasındaki bağı yeniden güçlendireceğiz.

" Mühendis ihraç edip sığınmacı ithal ediyorlar"

Türkiye'den beyin göçü olduğuna vurgu yapan Akşener "Mühendis ihraç edip sığınmacı ithal ediyorlar. Doktor ihraç edip maraba ithal ediyorlar. Kendi gençlerini yoksulluğa mahkum edenler kendi ülkelerini sığınmacı kampına çeviriyor." şeklinde konuştu.

"Bakan Nebati Türk siyaset tarihine kara leke olarak geçti"

Akşener ekonomi üzerinden eleştirilerini sıralarken şunları söyledi;

Görevi memlekette elektriksiz, doğal gazsız ev bırakmamak olan bakan zerre utanmadan 2022 yılı Türkiye'sinde yaklaşık 1 milyon vatandaşımız elektrik gibi temel ihtiyaçtan yoksun olduğunu savunuyor. Siftahsız kepenk kapatan esnafımız ay sonunu getiremiyor. Asgari ücretliler, emekliler, açlık sınırının altında hayatta kalmaya çalışıyor ama ışıltılı gözleri, abuk subuk açıklamaları, bir türlü tutmayan planlarıyla Türk siyaset tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçen Nebati Bakanı 'Gerekirse gemileri karadan yürütür, hedefimize ulaşırız' diyor. Artık yürütmeyeceğiz, yürüttürmeyeceğiz diyemiyor. Bu söz ne yaptığına dair en küçük fikri bile olmayan liyakatsiz bir bakanın Fatih Sultan Mehmet Han üzerinden hamaset yaparak acınası bir şekilde durumu idare etmeye çalışmasıdır.

Gençler için gençlerle beraber oluyoruz. Birçok hayale, derde ortak oluyoruz. Gençlere akıl değil kulak verilmeli. İktidara geldiğimiz zaman sizleri hak ettiğiniz hayat standartlarına, özgürlüğe ve mutluluğa kavuşturacağız. Güçlü Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Çok az kaldı.

"Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat"

Gezi Parkı Davası'nda verilen hapis cezalarına tepki gösteren Akşener " 27 Mayıs 2013'de İstanbul'da ağaçların sökülmesinden bu yana 9 yıl geçti. Bu 9 yıllık süreçte 'İki ayyaş' açıklamasıyla bardak doldu taştı. Gezi bir duruş, direniştir. Türk gençlerinin bu genci çaresizlere umut olmuştur. Ülkemizi tek adama mahkum edenlere karşı olmuştur. Gençlerimiz uğruna ölecekleri vatanları bir grup meczup elinde parçalanmasın diye bu direnişi gerçekleştirmiştir. Bu yönüyle gezi bir protesto değil, milli şuurun ayağa kalkmasıdır. Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat. Bugün meselemiz hürriyet için istibdat karşısında durabilmektir." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1453972/meral-aksener-yasasin-hurriyet-kahrolsun-istibdat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.