Süt ve süt ürünlerine zam yolda

Ulusal Süt Konseyi 15 Mayıs'tan geçerli olmak üzere çiğ sütün litre fiyatının 7,50 TL'ye yükseltiğini duyurdu.
Ankara Masası
|
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 09:29
Süt ve süt ürünlerine zam yolda

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle enflasyondaki artış girdi maliyetlerini arttırdı. Tüm sektörlerde fiyat artışı yaşanırken süt ve süt ürünlerine yeni zamlar kapıda.

Ulusal Süt Konseyi çiğ sütün litre fiyatının  7,50 TL'ye yükselttiğini duyurdu.  15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyatların ürünlere yüzde 30 zam olarak yansıyacağı öğrenildi.

"Alım gücünü zorlayacak"

Zammın tüketimde düşüşe neden olmasını beklediklerini belirten Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, "Yeni fiyat 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak. Bu gelişme de doğal olarak önümüzdeki günlerde süt ve süt ürünlerinin fiyatlarının yükselmesine neden olacak. Ana hammaddesi süt olan tüm ürünlerde de aynı oranda fiyatlar yükselecektir. Artan maliyetler ile yükselen fiyatlar, tüketicilerin alım gücünü zorlayacaktır. Kaliteli, güvenilir gıdaya erişim ekonomik sıkıntılar nedeniyle zorlaşabilir. Bu da kaliteden ödün vermeyen üreticiler için satış kaybına neden olabilir" diye konuştu.

"Fiyatlara hemen yansıyacak"

Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre Gürova Süt Ürünleri sahibi Nevzat Aydın, 7 Aralıkta sütün fiyatının 3,20 lirayken şu an devlet desteğiyle birlikte 7,70 liraya yükseldiğini söyledi. Son zammın yoğurt ve ayran gibi ürünlerin fiyatlarına hemen yansıyacağını belirten Aydın, “Ezine peynir gibi diğer ürünlerinde yapılan bağlantılar ve elde bulunan stoklardan dolayı fiyatlara hemen yansımayacak. Çiğ sütteki fiyat artışının tüm ürünlerde yüzde 30 zam olarak yansıması bekleniyor. Nihai tüketicinin belli bir alım gücü var ve 1 kilo peyniri 120 liradan satın alması çok zor. Üretici olarak ürünü nasıl satacağız diye bizim de moralimiz bozuk” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1489215/sut-ve-sut-urunlerine-zam-yolda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.