Halil İbrahim Yılmaz "Bilimden Sanata Engellilik” panelinde konuştu

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, sıfır bütçelerle güzel projeler ortaya çıkardıklarını belirtti. Yılmaz," O güzel projeler ortak akılda çıktığı zaman buna hiçbir kimse itiraz edemedi. Ama kendi vasatını örgütleyip, kente çöküp, kentin bütün kaynaklarını 5-6 aile paylaşmak isteyen arzu elbette rahatsız oldu. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz " dedi.
Ecem Çetin
|
14 Mayıs 2022, Cumartesi - 16:49
Halil İbrahim Yılmaz "Bilimden Sanata Engellilik” panelinde konuştu

Ankara Kent Konseyi (AKK), ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında “Bilimden Sanata Engellilik” paneline ev sahipliği yaptı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, panelde konuştu. 

Yılmaz "Aslında engelli olan hak savunuculuğunu yapan, talep eden değil, bu konuyla alakalı çözüm üretecek bireylerin kendi engellerini aşamamasını. Şimdi biz onların engelini aşmak üzere bir şey yapmamız lazım. Kalbimize ve yüreğimize engel koymanın önüne geçeceğiz. İsmet İnönü’nün o büyük sözü var ya; "Namussuzlar kadar cesaretli olarak hak savunuculuğunu başlatacağız biz. Ki namuslular olarak en az namussuzlar kadar cesaretli olacağız". Başka türlü yapamayız biz bunu. Kente karşı işlenen suçlara karşı hep beraber hak savunuculuğu yapacağımız bir iklimi oluşturmak için onların kafasındaki engeli kaldırmak için örgütlü olmak zorundayız." ifadelerine yer verdi. 

"Namussuzlar kadar cesaretli olmadığımız müddetçe hak talebimizden vazgeçmek zorundayız"

Sıfır bütçe ile güzel projeler yaptıklarının altını çizen Yılmaz " Mustafa Kemal Atatürk’ün herkesi özgür birey olarak tanımladığı kentin tam ortasında sınıfsal ayrımın olmadığı bir kudrette, bir masa etrafında herkes birbirini dinlemeye başladığı zaman sıfır bütçeyle öyle güzel projeler çıktı ki. O güzel projeler ortak akılda çıktığı zaman buna hiçbir kimse itiraz edemedi. Ama kendi vasatını örgütleyip, kente çöküp, kentin bütün kaynaklarını 5-6 aile paylaşmak isteyen arzu elbette rahatsız oldu. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Onları rahatsız etmediğimiz müddetçe, namussuzlar kadar cesaretli olmadığımız müddetçe hak talebimizden vazgeçmek zorundayız." şeklinde konuştu. 

"Bu kentle ilgili hayallerimiz var bizim"

Ankara Kent Konseyi'nin engelleri kaldırmak için sonuna kadar gideceğini belirten Yılmaz "Bu kentle ilgili hayallerimiz var bizim. Bu kent Cumhuriyetin 100. Yılına geliyor. Dolayısıyla 100. yılda yeniden ilan edeceğiz gelecek bin yılın hikayesini. Bu kenti suç işlemeyi ata sporu zanneden, hırsızlığı ata sporu zanneden, edepsizliği ata sporu zanneden, iftirayı ata sporu zannedenlere karşı itiraz edip, örgütlenip, kardeşliği ilan edip bundan sonraki bin yılda da var olacak ve Ankara Kent Konseyi bu engelleri kaldırmak için bundan sonra da durmadan yoluna devam edecek" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1499429/halil-ibrahim-yilmaz-bilimden-sanata-engellilik-panelinde-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.