AK Partili Belediye Başkanı Tevfik Göksu hakkında suç duyurusu

AK Parti Esenler Belediyesi’ne ait olan ve TÜRGEV’e 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilen kamu binasının giriş katının börekçiye kiraya verilmesi mahkemelik oldu.
Editör
|
27 Mayıs 2022, Cuma - 13:29
AK Partili Belediye Başkanı Tevfik Göksu hakkında suç duyurusu

Esenler Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin, belediye mülkünün usulsüz olarak kullanılması nedeniyle İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu  hakkında suç duyurusunda bulundu.

Börekçiye kiralık verilen dükkan mahkemelik etti

Suç duyurusunda ,TÜRGEV'e tahsis edilen binanın zemin katının vakıf tarafından bir börekçiye kiraya verilmesinin tahsis amacına aykırı olduğuna,Belediye Başkanlığının ise hiçbir işlem yapmadığına değinildi.

“Belediye 6 milyon tl ödüyor”

Kamu kaynağını kullanan yetkililerin, kamu kaynaklarını etkili, verimli ve yasaya uygun olarak kullanması gerektiği belirtilerek “Belediye başkanı ve ilgililer tahsis işlemi ile kamu zararına neden olmuşlardır. Esenler Belediyesi kamu hizmetlerinin yürütülmesi için özel şahıs ya da kuruluşlardan bina kiralayarak kendisi yılda 6 milyon TL kira ödemektedir. 5 bin 250 metrekare taşınmazı kendi ihtiyacı için kullanmak yerine bir vakfa tahsis ederek belediyeyi zarar uğratmışlardır. Öğrencilerin eğitim-öğretim, barınma, sosyal ve kültürel hizmetlerden en azami ölçüde faydalanmalarının sağlanması gerekirken zemin katı börekçiye kiraya vererek kazanç elde etmektedir” denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1534565/ak-partili-belediye-baskani-tevfik-goksu-hakkinda-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.