Osman Kavala'dan yeni talep

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala, yeniden yargılanmayı talep etti.
Onur Çetinkaya
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 09:34
Osman Kavala'dan yeni talep

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala ile ilgili kriz sürüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi Parkı tutuklu bulunan Kavala'nın bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini söylerken  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz grup toplantısında Gezi Davası tutukluları üzerinden açıklamalarda bulundu.

"Kimse mahkemelere talimat veremez"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala'nın yeniden yargılanma tartışmasının gündeme gelmesine ilişkin olarak, "Hiçbir organ ve makam mercii ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, tavsiyede bulunamaz." demişti. 

Özel'in Avrupa Parlementosu'na ziyareti sırasında yaşanan saat diyaloğunu hakkında konuşan MHP lideri, AP ile Özel arasında geçen saat ve Osman Kavala konuşmasına tepki gösterdi. 

Saat diyaloğuna gönderme yapan Bahçeli, "Sayın Özel saati merak ederse bana sorabilir" dedi.

Osman Kavala'dan yeni talep 

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan Osman Kavala, yaptığı basın açıklamasıyla yeniden yargılanmayı talep etti. 

 Adaletin herkes için gerekli olduğunu savunan Kavala," Suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir." ifadelerine yer verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2137520/osman-kavaladan-yeni-talep
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.