Ekrem İmamoğlu davası ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kamu görevlilerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması 21 Eylül'e ertelendi.
Onur Çetinkaya
|
01 Haziran 2022, Çarşamba - 13:24
Ekrem İmamoğlu davası ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 2019 seçimlerinde YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılanan davadan karar çıkmadı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İBB Başkanı İmamoğlu'nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Ayrıca, siyasi yasak anlamına gelen TCK’daki 53. maddenin uygulanmasını da istenmişti. 

Dava, 1 Haziran'da (bugün) Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

İmamoğlu'na CHP'lilerden destek

Ekrem İmamoğlu duruşmaya katılmazken,İmamoğlu’nun avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Mahir Başarır, Süleyman Girgin, Aykut Erdoğdu, Turan Aydoğan, Gökan Zeybek, Sibel Özdemir ve Veli Ağbaba izledi.

Dava ertelendi

Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarının celse arasında sunduğu uzman görüşüne ilişkin raporun incelenmesi için dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 21 Eylül’e erteledi.

''Utanç verici''

Hakkında açılan davanın ertelenmesiyle ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu,“Tırnak içinde bir ‘ahmak davası’ var; sürüyor.Türkiye'de böyle bir davanın dahi olması, yapılması, sürdürülmesi ve iddia makamının daha önce ortaya koyduğu cezayla ilgili tarif, gerçekten utanç verici” diyerek davaya tepki gösterdi.

İmamoğlu, detaylı açıklamayı saat 15.00’te, İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde yapacağını duyurdu.

Ne olmuştu? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 Kasım 2019 tarihinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yapmış olduğu konuşmasından dolayı, “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum, bunun bedelini bu millet sana ödetecek” ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu da Soylu’nun bu sözlerine ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, “31 Mart’ta seçimi iptal edenler, dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüze baksınlar. 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” demişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1546065/ekrem-imamoglu-davasi-ertelendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.