Kılıçdaroğlu: Fındık bu bölgenin strat​ejik ürünüdür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'da; Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluştu.
Onur Çetinkaya
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 12:52
Kılıçdaroğlu: Fındık bu bölgenin strat​ejik ürünüdür

Kılıçdaroğlu konuşmasında, fındığa 14 yıldır aynı fiyatın verildiğini, kanunda olmasına karşın milli gelirden üreticiye teşvik verilmediğini söyledi.

CHP lideri, "Uzun vadeli ve sağlıklı bir planlama yapmamız lazım. Türkiye'de ne kadar fındık üretiliyor, yıllık geliri nedir? Biz bunu kaça satarız? Bunun planlamasını yapmamız lazım.14 yıldır aynı, fiyat yanlış hatırlamıyorsam 170 lira veriyorlar. Fındıkta 14 yıldır aynı fiyat bu teşvik midir? dedi.

''Fındık bu bölgenin stratejik ürünüdür''

Çiftçi kayıt sistemine göre 43 ilde 735 bin hektarlık alanda 400 bin fındık üreticisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu,''Bunların tamamı TBMM'de görüşülmesi için önergeler verildi CHP tarafından, fakat fındık üreticisinin sorunlarının TBMM'de tartışılmasını AKP ve MHP reddetti. Fındık bu bölgenin stratejik ürünüdür. İktidarımızda fındık üreticisi hak ettiği geliri alacaktır. '' diye konuştu.

''Burnundan fitil fitil getireceğim''

2018 yılında yeni sisteme geçildiğini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu,sistemin kim için çalıştığını sorarak bunun sorgulanması lazım dedi.Milyar dolarlık ihalelere dikkat çeken CHP Genel Başkanı,adrese teslim iş yapıldığını belirtti.

Sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, ''İktidar değişir birisi gelir bizden hesap sorar diye, yetkili mahkemeleri İngiliz mahkemeleri yapıyorlar. Bunların hepsi sözleşmelerde var. Söz veriyorum bu haksızlığı ve adaletsizliği ben çözmezsem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil getirmezsem ben niye siyaset yapıyorum getireceğim.'' ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1563218/kilicdaroglu-findik-bu-bolgenin-stratejik-urunudur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.