Mehmet Ali Kulat'tan iktidara oylarını arttıracak tavsiyeler

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, AK Parti'nin oylarının yüzde 30'un altında olduğunu söyledi. Ak Parti'nin oylarını arttırabilmesi için söylem değiştirmesi gerektiğine vurgu yapan Kulat, maaş tartışmaları, EYT ve KHK'lılarla ilgili adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.
Ankara Masası
|
10 Haziran 2022, Cuma - 14:24
Mehmet Ali Kulat'tan iktidara oylarını arttıracak tavsiyeler

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AK Parti ile MHP'nin kurduğu ittifakın iki partide de oy kaybına neden olduğunu söyleyen Kulat "Ekonominin kötü yönetilmesinin ortaklarından birisi olarak MHP de görülüyor. AK Parti Doğu’da MHP'leştiği için oy kaybederken, MHP’de AK Partileşmenin bedelini iç bölgelerde ödüyor." dedi.

AK Parti'ye tavsiyeler

AK Parti'nin yeni politika üretemediğinin altını çizen Mehmet Ali Kulat, oylarını artırabilmesi için bazı tavsiyelerde bulundu.

Kulat, AK Parti'nin yapması gerekenleri şöyle sıraladı;

- 3-5 maaş alanlarla ilgili tek elden 'bir maaştan fazla kimse maaş alamaz' diyecek

-Ben Türkiye'de torpilsiz bir yere geleceğini ispatlayacağım diyecek

-EYT’lilerle ilgili mantıklı açıklama yapacak

-Bunları da muhalefet bastırdı diye yapmayacak

-KHK’lılarla ilgili adım atılması lazım

Muhalefete de eleştirilerini sıralayan Kulat, daha somut ifadelerle konuşulması gerektiğine vurgu yaptı.

Kulat "Şuandaki sorunun çözümünü en iyi anlatan muhalefet ya da iktidar oylarını arttırır." dedi.

İttifaklar genişler iddiası

İttifakların daha genişleyebileceğini de iddia eden Kulat "İttifakta yer almak isteyen partiler için alt ittifak çalışmaları var. Başka partilerin liderleri başka partilerin adıyla seçime girebilir" diye konuştu. Kulat, Cumhur İttifakı'nın da Millet İttifakı'nın da 10 partin yer alacağı ittifaklarla seçimlere girebileceğini öne sürdü.

HDP kilit rol oynuyor

Anketlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 30'un altında göründüğünü açıklayan Kulat, MHP, AK Parti ve BBP'nin oy oranlarının ise yüzde 40'ın altında kaldığını bildirdi.

Kulat, HDP seçmeninin ise kilit seçmen olduğunun altını çizerek "Eğer HDP çok etkin bir isimle çıkarırsa seçim ikinci tura kalır. Ancak sembolik bir isimle seçime girerlerse seçim Millet İttifakı lehine ilk turda tamamlanır."dedi.


http://ankaramasasi.com/haber/1565256/mehmet-ali-kulattan-iktidara-oylarini-arttiracak-tavsiyeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.