Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'Sarı' uyarı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ve çevresinde gece yarısı itibariyle başlayıp yarın gün boyu devam etmesi tahmin edinilen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış konusunda vatandaşları uyardı.
Büşra Bayrak
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 20:37
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'Sarı' uyarı!

Başkent'te günlerdir etkili olan kuvvetli yağışlar hayatı felç etmeye devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi yarın için vatandaşlara 'Sarı' uyarıda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile bu gece yarısından başlayıp yarın gün boyu devam etmesi beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı  vatandaşların tedbirleri olmaları konusunda uyardı. 

Açıklamada, "Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, Ankara'da bu gece yarısından başlayıp yarın gün boyu devam edeceği tahmin edilen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışa bağlı olarak sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar beklenmektedir. Büyükşehir Belediyemizin tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz." ifadeleri yer aldı.

Valilikten de uyarı geldi

Öte yandan Ankara Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile etkili olması beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarıda bulundu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün meydana gelen kuvvetli yağışların, bu gece yarısından sonra da ilimiz genelinde etkili olacağı yönündeki son meteorolojik değerlendirmeler nedeniyle bir kez daha vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılmaları ihtiyacı doğmuştur."

http://ankaramasasi.com/haber/1569195/ankara-buyuksehir-belediyesinden-sari-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.