Almanya'da da sel yaşayan gurbetçi, farkını Soylu'ya anlattı

İncelemeler sırasında Karabük'teki sel mağduru vatandaşların sorunlarını da dinleyen Bakan Süleyman Soylu, hem Almanya'da hem de Karabük'te sel mağduru olan gurbetçiden iki ülke arasındaki farkı dinledi.
Mevlüt Peker
|
02 Temmuz 2022, Cumartesi - 00:01
Almanya'da da sel yaşayan gurbetçi, farkını Soylu'ya anlattı

Temizlik çalışmalarının devam ettiği Karabük ilinin Yenice ilçesinde incelemelerde bulunan ve sel mağduru Karabüklülerin sorun ve taleplerini dinleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem Almanya'da hem de Türkiye'de sel afeti yaşamış gurbetçi Abdullah İnam'ın tecrübelerini dinledi.

Almanya’dan yeni geldiğini belirten Abdullah İnam, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gayretlerinden ötürü teşekkür etti ve Almanya’da afetlerde devletin afetzedelere hiçbir desteğinin bulunmadığını söyledi.

Almanya'da 2021'de büyük bir sel felaketi yaşadıklarını belirten Abdullah İnam, "Bu tür durumlarda Almanya’da devletin hiçbir desteği yok. Sigortanızı yaptırın diyor. Ondan sonra eksper geliyor ve rapor tutuyor. Tabii bu bir seneye yakın sürüyor. O ara elektriğiniz, suyunuz, yolunuz yok. Allah sizden razı olsun. İki gün içerisinde Bartın ve Karabük için neler yaptığınızı gördük. Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Gurbetçinin anlattıklarını dikkatlice dinleyen Bakan Süleyman Soylu da Abdullah İnam'ın "Alman devletin herhangi bir yardımda bulunmak yerine sigortaya yönlendirdiği" yönündeki ifadelerine dikkat çekerek, "Türkiye'de elden gelen her şey tek bir kuruş almadan yapılıyor." dedi.


http://ankaramasasi.com/haber/1630117/almanyada-da-sel-yasayan-gurbetci-farkini-soyluya-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.