Çadır fiyatları 6 kat arttı

Tatil sezonunda kiralık ev, pansiyon ve otel fiyatlarının çok yüksek olması, tatilcileri çadır kamplarına yönlendirdi. Talep patlaması çadır fiyatlarını da yükseltti. 2021'de 60 TL'ye satılan kamp çadırları bu sene 350 TL'den satılıyor.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2022, Salı - 10:41
Çadır fiyatları 6 kat arttı

Kiralık ev, pansiyon ve otel fiyatlarının astronomik seviyeye yükselmesi, tatil planı yapanları çadır kamplarına yöneltince yaşanan talep patlaması çadır fiyatlarını da patlattı.

Kamp malzemeleri satan mağazalarda çadır fiyatları 6 katına çıkarken, üç kişilik çadır fiyatı bir senede 60 TL'den 350 TL'ye yükseldi.

Çadır fiyatlarındaki artış tatilcilerin canını sıksa da, halihazırda haftalığı 20 bin TL'yi bulan otel, pansiyon ve kiralık ev fiyatlarının çadır fiyatlarına göre çok daha yüksek olması yeni alternatiflere yöneltmedi.

Kamp malzemeleri mağazaları, ekonomik durumlardan ötürü her sene çadır taleplerinin arttığını, fiyatın uygun olması, doğa ile iç içe olma imkanı sunması sebebiyle yine de tercihte ilk sırada geldiğini belirtiyor.

Kamp çadırları tek başına kaliteli bir tatil sunamayacağı için tatilcilerin iyi bir kamp çantası da oluşturması gerekiyor. Tabak, çatal, kaşık, bıçak, tuzluk, kamp ocağı gibi malzemelerin yer aldığı kamp çantalarının fiyatları ise 1000 TL'yi buluyor.

Çadır kampı süresince yerde oturmak istemeyen tatilciler ise fiyatları 200 ila 900 TL arasında değişen kamp sandalyelerinden alıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1635127/cadir-fiyatlari-6-kat-artti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.