Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası temmuz ayı toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 14'te bıraktı.
Onur Çetinkaya
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 14:06
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Temmuz ayı toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu.

Merkez Bankası, geçen yılın eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında toplam 5 puan faiz indirimi yaptı. Merkez Bankası, bu yıl faizde değişikliğe gitmedi.

Böylece geçen yıl eylül-aralık döneminde faizi 500 baz puan indiren PPK 2022 yılında şu ana kadar faize dokunmamış oldu.

Yapılan açıklamada,'' Küresel gıda güvenliğindeki ticaret yasakları ile artan belirsizlikler, emtia fiyatlarındaki yüksek ve oynak seyir ile temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının sürmesi uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına yol açmaktadır. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğu ile işgücü piyasalarındaki katılıklara bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini vurgulamaktadırlar. Ülkeler arasında farklılaşan iktisadi görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adım ve iletişimlerinde ayrışma devam etmektedir.'' denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1666350/merkez-bankasi-faiz-kararini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.