Millet İttifakı'nın ismi hakkında karar

Anayasa Mahkemesi Millet İttifakı'nın ismine ilişkin kararı verdi.
Onur Çetinkaya
|
22 Temmuz 2022, Cuma - 11:32
Millet İttifakı'nın ismi hakkında karar

Anayasa Mahkemesi'nin, Millet Partisi'nin, Millet İttifakı'nın adının kullanılmaması için yaptığı başvuruyu reddetmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Millet Partisi, "Millet Partisi isminde yer alan 'Millet' ibaresinin CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi ve Saadet Partisince ittifak ismi olarak kullanılmasının tedbiren durdurulmasına ve bu ismin kullanılamayacağı" talebiyle AYM'ye başvurdu.

Millet Partisi başvuruya gerekçe olarak, "Bu durumun kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmalara ve karışıklığa yol açtığı, adı geçen siyasi partilerin oluşturduğu ittifakça kullanılan ibarenin partilerin ismi ile seçmeni yanıltacak şekilde benzer olduğu." ifadelerine yer verildi.

''Millet İttifakı unvanının hukuki varlığından söz edilemez''

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 1 Haziran tarihli AYM'nin gerekçeli kararında; söz konusu muhalefet partileri tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na  verilen ittifak protokolünde bir ittifak unvanına yer verilmediği belirtilerek, "Millet İttifakı" unvanının hukuki varlığından söz edilebilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Mahkeme, hukuken var olmayan bir oluşum ile ilgili olarak Millet Partisi tarafından yapılan başvurunun incelenebilmesine imkan olmadığına, bu nedenle talep hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

http://ankaramasasi.com/haber/1667560/millet-ittifakinin-ismi-hakkinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.