Tunahan Elmas: Madem layık değillerdi ülkenin başına getirmek ihanettir

Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Babacan ve Davutoğlu'na yönelik "O makamlara layık değillerdi" sözlerine "Laik olmadığına inanıyorsanız bu memleketin başına getirmek vatana ihanettir" ifadeleriyle tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
29 Temmuz 2022, Cuma - 15:09
Tunahan Elmas: Madem layık değillerdi ülkenin başına getirmek ihanettir

Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas, Gündem programında Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Tunahan Elmas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na yönelik " Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler" sözlerine tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 2001 krizinden hemen sonra ekonominin başına getirildiğini hatırlatan Elmas "Laik olmadığına inanıyorsanız bu memleketin başına getirmek vatana ihanettir. Memleket kan ağlamış, herkes iflas etmiş siz laik olmayan bir adamı neden getirdiniz o zaman? Şahsi olarak sevdiğiniz içinse de ihanettir. Laikse, o zaman şunu soracaksın; Madem laikti, niye bu adamlara bunları yaptınız, niye bu adamları tasfiye etmeye çalıştınız? Niye damadınızın ağabeyinin kanallarında, başında bulunduğu kanallarda bu adamları ihanet ile, faizcilik ile suçladınız?" diye konuştu.

Elmas, Ali Babacan'ın ekonominin başında olduğu dönemde faiz oranlarının ve enflasyonun ne durumda olduğunun ortada olduğunun altını çizdi.

" Ben bu ifadeyi Cumhurbaşkanı'na yakıştıramıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının mevcut bakanlara da bir hakaret olduğunu ifade eden Tunahan Elmas sözlerine şöyle devam etti;

Sayın Cumhurbaşkanı, 'Siz, hiç bir şeye layık değilseniz. Tamamen benim taltifim. Ben varım ben arkadaşlar başka kimse yok' diyor. Ben bu ifadeyi Cumhurbaşkanı'na yakıştıramıyorum. Yanlış bir yolda olduğunu düşünüyorum bu cümlelerle. Bu sendrom her şeyin benden, ben varım ve benden kaynaklı sendromu. Türkiye'de iyi olan her şey sizden kaynaklı ise, bugün enflasyonda sizden kaynaklı. Madem her şeyi üstünüze almayı bu kadar bayılıyorsunuz, her şey sizden kaynaklı, Türkiye'deki enflasyon da sizden kaynaklı sayın Erdoğan. Türkiye'deki yoksulluk sizden kaynaklı. Türkiye'deki yaşanan bütün süreçler, yolsuzluklarda dahil olmak üzere...Sayın Cumhurbaşkanı, sizin söylediğiniz ifadeler buraya çıkıyor. Kimse laik değil ve tamamen her şeyi siz yapıyorsanız. İktidarın şöyle bir şeyi var; İyi olanlar bizden, kötü olanlar vatandaştan. Bu yanlış düşünce. "

http://ankaramasasi.com/haber/1680856/tunahan-elmas-madem-layik-degillerdi-ulkenin-basina-getirmek-ihanettir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.