AK Partili vekiller: "EYT konusunda geç kaldık"

Meclis'in kapanmasıyla sahaya inen AK Partili vekiller izlenimlerini genel merkeze iletiyor. Seçmenle görüşen vekiller, çiftçinin ürünlerinin para etmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtirken, EYT konusunda ise geç kaldıklarına dikkat çekiyor.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 10:02
AK Partili vekiller: "EYT konusunda geç kaldık"

TBMM'nin tatile girmesiyle sahaya inen AK Parti milletvekilleri, 2023 seçimleri yaklaşırken sahanın nabzını tutuyor.

Seçmenle görüşen vekiller, izlenimlerini genel merkeze iletiyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, yapılan görüşmelerde AK Partili bir grup seçmenin kararsıza geçtiği, başka bir partiye de yönelmediği belirtildi. Ekonomide atılacak adımların halkın cebine yansıması halinde, bu seçmenin geri dönebileceği ifade edildi.

AK Parti'deki oy kaybının ise durduğuna dikkat çekildi.

Çiftçi memnun

Özellikle kırsal kesimden Ak Parti'ye yönelik destek ise devam ediyor. Çiftçilerin ürünlerinin para etmesinden memnun olduğuna işaret ediliyor.

Tarımla uğraşanların memnun olmasına rağmen, sabit maaşlı kişilerin ve emeklilerin maaşlarının enflasyon karşısında erimesinden rahatsız olduğuna vurgu yapıldı.

Emekli maaşlarına düzenleme

Parti içerisinde bu konuya ilişkin farklı formüller konuşulurken, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi veya maaşların asgari ücret oranında artırılması masaya getirildi.

AK Parti kaynaklarından elde edilen bilgiye göre ise emeklilerin maaşlarının asgari ücrete endekslenmesi halinde kaynak sıkıntısı yaşanması riskine karşı ise emekli ikramiyelerinin kaldırılarak, yeni bir kaynak yaratılabileceği savunuluyor.

EYT konusunda geç kaldık

2023 seçimleri yaklaşırken, AK Parti'nin binlerce kişiyi yakından ilgilendiren “emeklilikte yaşa takılanlar" (EYT) konusunda ise adım atmaya hazırlandığının altını çizildi.

AK Parti içerisinde düzenlemeye karşı çıkanlar olsa da, kamuoyunda oluşan baskı ve muhalefetin bunu koz olarak kullanması nedeniyle bir düzenlemenin şart olduğuna dikkat çekiliyor.

EYT konusunda geç kalındığını ve partiye oy getirmeyeceğini belirten bazı vekillerin ise " EYT’liler bu süreçte muhalefete yakınlaştı, çünkü onların aracılığıyla sesini duyurmuş oldu. Bu aşamadan sonra biz düzenleme yapsak ta muhalefetin baskısıyla yapılmış algısı oluşacak. Ancak, artık yola çıkıldı ve bu konuda düzenleme yapılacak" görüşünü dile getirdiğine vurgu yapılıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1698846/ak-partili-vekiller-eyt-konusunda-gec-kaldik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.