Ahmet Özal: "6’lı masada Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemeyenlerin çoğunlukta olduğunu tahmin ediyorum"

Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, 6’lı masanın Kemal Kılıçdaroğlu’na kolay kolay evet diyeceğini sanmadığını belirterek, “6’lı masada Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemeyenlerin çoğunlukta olduğunu tahmin ediyorum” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 16:42
Ahmet Özal: "6’lı masada Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemeyenlerin çoğunlukta olduğunu tahmin ediyorum"

Ahmet Özal, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Şu an ittifaklarda yer almayı düşünmediklerini kaydeden Özal, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi desteklersiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Müktesebatı olan adayı destekleyebiliriz"

"Biz o konuda bir karar vermiş değiliz ama destekleyeceğimiz kişi bizim için önemli olan müktesebatı olan bir kişi olması lazım Yani müktesebattan kastım Türkiye’yi iyi tanıması, devleti iyi tanıması, dış ilişkilerin iyi olması, ekonomiyi bilmesi… Bunları bilen bir insan olduğu zaman biz o hangisiyse onu destekleriz. Sayın Tayyip Erdoğan karşısında olacak kişi eğer bunlara sahipse belki onu destekleriz. Dolayısıyla ben müktesebata bakıyorum daha ziyade. Yani sağ sol diye ayrım da yapmıyorum”

"Millet İttifakı merkez sağ ve Kürtlerden oy alabilecek aday belirlemeli"

Ahmet Özal, Millet İttifakı’nın belediye seçimlerinde merkez sağa yakın adayları CHP listelerinden aday göstererek başarı kazandığına işaret etti.

Özal, 6’lı masanın sağ seçmene hitap edecek hatta Kürt seçmenden oy alacak bir aday çıkarması gerektiğinin altını çizdi.

"Kılıçdaroğlu, devlet tecrübesiyle müktesebata hakim bir insan"

CHP’liler haklı olarak Sayın Kılıçdaroğlunu istediğine işaret eden Özal,  “Çünkü esasında sayın Kılıçdaroğlu şunda da çok hakkını yememek lazım. Sayın Kılıçdaroğlu devlet tecrübesiyle, devlette çalışmasıyla siyasette yıllarını vermesiyle o müktesebata hakim bir insan. Bugün adı geçen diğerlerine baktığım zaman onların ekonomi konusunda, dış dünya konusunda, devlet tecrübeleri konusunda ne var ne yok hiç bilmiyoruz. Hiç kimse bugün Mansur Yavaş’a veya İmamoğlu’na Suriye konusunda bir şeyler söyle demedi. Ekonomide ne yapacaksın söyle demedi. Sormadı öyle bir soruyu. Sorulmuyor konuşmuyor bir resim olarak güzel görünüyorlar. Ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak çok farklı bir şey. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyaya bakın dünyanın en enteresan bölgesi. Herkesin üzerinde durduğu bir bölge.” şeklinde konuştu.

"Anket sonuçlarına bakmadan Kemal Bey kendisi aday olmaz"

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylığını açıklamadığına da işaret eden Özal,  “Adayım demiyor, neden demiyor? Çünkü onlar da anketlere bakıyorlar. Anket sonuçlarına bakmadan Kemal Bey kendisi aday olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Özal şöyle dedi:

“Anketlerde şu anda yapılan Mansur Yavaş’tı, İmamoğluydu bilmem neydi bunların hepsinin üstünde kendini görürse 6’lı masayı ancak öyle ikna edebilir. Kendini de öyle ikna edebilir o zaman aday olur. Onu yapamazsa ben Kemal Bey’in aday olacağını düşünmüyorum.Yani anketlere bakacaklar sonuçta hepsi.”

"AK Parti, Kılıçdaroğlu’nun biraz puanı yükselsin diye destek oluyor"

Anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun önde olmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çalışmalarına hız verdiğini ve öne çıktığını anlatan Özal, “Ama dikkat edin Kılıçdaroğlu devamlı geziyor, Şırnak’a gidiyor, Erzurum’a gidiyor her yere gidiyor puanını yükseltmeye çalışıyor. Enteresan bir şey söyleyeyim ne zaman Kılıçdaoğlu bir şey söylüyor AK Parti yapıyor. 3 bin 600’dü EYT’ydi KYK’dı Kılıçdaroğlu söylüyor Erdoğan yapıyor. Aa bizim Kılıçdaroğlu müthiş bir adam demekki. Tayyip Erdoğan, AK Parti siyaseti çok iyi bilen insanlar bunlar deneyimleri çok fazla böyle bir hatayı nasıl yaparlar diye bakıyorsun. Bence AK Parti, Kılıçdaroğlu’nun biraz puanı yükselsin diye destek oluyor diye düşünüyorum ben. Kılıçdaroğlu aday olsun istiyorlar. Onun primini yükseltmek için onlar söylüyor. Mesela ÖTV’yi indirelim dedi Kılıçdaroğlu, ertesi gün sayın Erdoğan ÖTV’nin indirilmesini üzerine aldı.” Şeklinde konuştu.

" 6’lı masanın ben Kılıçdaroğlu’na kolay kolay evet diyeceğini sanmıyorum"

Özal, “6’lı masa Kılıçdaroğluna ‘evet’ der mi?” sorusuna da “6’lı masanın ben Kılıçdaroğlu’na kolay kolay evet diyeceğini sanmıyorum. Demokrat Parti evet dedi bir tarafa koyuyorum onu, diğerlerinin çok sıcak baktığını düşünmüyorum. Temel Karamollaoğlu’nun geçen bir açıklaması vardı, çok ortada bir açıklamaydı, Alevilik konusunda. Dolayısıyla 6’lı masada Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemeyenlerin çoğunlukta olduğunu tahmin ediyorum."

http://ankaramasasi.com/haber/1716479/ahmet-ozal-6li-masada-kilicdaroglunun-aday-olmasini-istemeyenlerin-cogunlukta-oldugunu-tahmin-ediyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.