Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şam yönetimiyle Türkiye arasındaki ilişkiler konusunda açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Suriye'de kalıcı çözüm siyasi çözümdür.''dedi.
Onur Çetinkaya
|
16 Ağustos 2022, Salı - 12:47
Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Şam yönetimi ile ilgili ilişkilere değindi.

"Suriye'de kalıcı çözüm siyasi çözümdür''

Suriye ile yeni bir sürecin başlayıp başlamayacağı üzerine konuşan Çavuşoğlu, "Suriye'de kalıcı çözüm siyasi çözümdür. Rejimle muhalefetin uzlaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam eden Dışişleri Bakanı,'' Suriye'de kalıcı bir istikrar için uzlaşının şart olduğunu dile getiriyoruz'' dedi.

''Bayrağımıza el uzatanların elini kırarız"

Çavuşoğlu, Türk bayrağına yapılan  provokasyon ve çirkin saldırıya ilişkin sert konuştu ,''Bayrağımıza el uzatanların elini kırarız.'' açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,''Bayrağımıza el uzatanların elini kırarız. Gerekli tutuklamalar da yapılıyor. Bu teröristlerin DAEŞ kalıntılarının tamamen bu ülkeden temizlenmesi gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli'ye teşekkür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Şam ile ilişkilerin düzelmesine destek vermesi üzerine de konuşan Çavuşoğlu, "Sayın Bahçeli'ye teşekkür ederiz" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1717823/cavusoglundan-suriye-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.