Mustafa Sarıgül, okul masraflarına dikkat çekti

TDP Lideri Mustafa Sarıgül, "Bir velinin çocuğunun okul çantasını tamamen doldurması için 2 bin 500 liraya ihtiyaç var. Bir asgari ücretli ailenin iki çocuğu varsa, bu çantayı nasıl dolduracak, beslenme çantasına neler koyacak. Çocuklarımıza hiç olmazsa bir öğün yemeği ücretsiz vermeliyiz."
Ecem Çetin
|
12 Eylül 2022, Pazartesi - 14:04
Mustafa Sarıgül, okul masraflarına dikkat çekti

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi. 

Sarıgül, öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve tüm eğitim camiasına sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

"Bu yapılmayacak bir şey değil"

Çocukların, ülkenin en değerli varlıkları olduğunu ifade eden Sarıgül, "Bir velinin çocuğunun okul çantasını tamamen doldurması için 2 bin 500 liraya ihtiyaç var. Bir asgari ücretli ailenin iki çocuğu varsa, bu çantayı nasıl dolduracak, beslenme çantasına neler koyacak. Alım gücünün çok düştüğü, yoksulluğun giderek arttığı böyle bir dönemde çocuklarımıza hiç olmazsa bir öğün yemeği ücretsiz vermeliyiz. Bu yapılmayacak bir şey değil." diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, öğretmen maaşlarının da mutlaka yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasının gerekli olduğunun altını çizdi.

" 12 Eylül'ün hesabı soruldu, 28 Şubat'ı azmettirenlerden hesap sorulmadı"

Sarıgül, 12 Eylül 1980'in, Türk demokrasi tarihinin en sıkıntılı, en kara günlerinden biri olduğunu, temel hak ve özgürlüklerin yok edildiğini söyledi.

"12 Eylül'ün hesabı soruldu, 28 Şubat'ı azmettirenlerden hesap sorulmadı" diyen Sarıgül, iktidar olmaları durumunda 28 Şubat'ın arkasındaki odaklardan bunun hesabını soracaklarını sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1772089/mustafa-sarigul-okul-masraflarina-dikkat-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.