Ankara Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı

Ankara'nın ikinci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleşti.
Onur Çetinkaya
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 14:55
Ankara Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katıldı. Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, sağlık çalışanlarına da mesaj verdi.


"Hastane adeta bir sağlık şehri"

Ankara'nın ikinci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi'nin kazandırılmasında yararı olan herkese teşekkür eden Erdoğan Etlik şehir hastanesi için,"Biz Etlik Şehir Hastanesi sağlık alanındaki devrimlerden biri olarak kabul ediyoruz. Bu dev hastane adeta bir sağlık şehridir. " diye konuştu.

Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nde  691'i yoğun bakım olmak üzere 4 bini aşkın yatak kapasitesi, laboratuvarları, ameliyathaneleri olduğunu belirtti.

"Sağlıkçılarımızın daima yanındayız"

Sağlık çalışanlarına seslenen Cumhurbaşkanı, "Mart ayından itibaren hayata geçirdiğimiz beyaz reform ile beklentilerini karşıladığımız, sorunlarını çözdüğümüz sağlık personellerimizin daima yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.

Her şehir hastanemizi ulusal ve uluslararası düzeyde birer marka haline getireceğiz diyen Erdoğan, "Türkiye'nin kaybetmeyi göze alacak tek bir evladı yoktur. Hiç kimsenin bu mümtaz hazineyi elimizden almasına rıza göstermeyeceğiz. " ifadelerini kullandı.

"Çadırdan hastane olur mu?"

Açılış konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başında sen ne yaptın ki ülkenin başında bir şeyler yapabileceksin.  Son asrın en büyük sağlık krizini alnımızın akıyla yönettik. CHP ne yaptı, Adana'da hal alanını şehir hastanesi diye millete satmaya çalıştılar. Çadırdan hastane olur mu? Bay Kemal'e göre olur çünkü hayatı böyle geçti." diye seslendi.

Son olarak şehir hastanelerimizi ulusal ve uluslararası düzeyde bir marka haline getireceğiz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Markalaşma sürecini hızlandıracağız. Hep beraber daha çok çalışarak, daha çok üreterek, kendimizi daha iyi geliştirerek ülkemizi 2053 sağlık vizyonu ile buluşturacağız." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1805027/ankara-etlik-sehir-hastanesi-cumhurbaskani-erdogan-tarafindan-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.