Mehmet Şimşek, " Enflasyonu düşürmek zaman alıyor"

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf çalışmalarının nihai noktaya geldiğini belirtti, enflasyonun düşmesinin ise zaman alacağını ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
26 Nisan 2024, Cuma - 09:56
Mehmet Şimşek, " Enflasyonu düşürmek zaman alıyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz dönemde hayata geçirilen Orta Vadeli Program ile ilgili konuşan Şimşek, para politikasındaki aktarım mekanizmasının gecikmeli çalıştığını belirtti. 

Yapısal reformların olacağının altını çizen Bakan, enflasyonla ilgili yeni adımların atılacağını işaret etti.

Fiyat istikrarı ve mali disiplinin öncelikli olduğunu ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun zamanla düşeceğini söyledi. 

Enflasyonun düşmesi için sürecin devam ettiğini belirten Şimşek, ekonominin yeniden eski haline dönmesi için verimlilik artışı, gelir ve maliye politikasına önem verileceğini dile getirdi. Bakan Şimşek bu hedeflerin ardından enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini belirtti. 

Türkiye'nin makro ekonomik sorunlarını çözeceklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası'na ise desteklerine devam edeceklerini vurguladı.

Kamuda tasarruf 

Kamuda tasarrufla ilgili harcamalara dikkat çeken Şimşek, kamuda harcama kontrolünün yılın ikinci yarısında devreye gireceğini belirterek,  bütçe açığının yüzde 3'ün altına çekeceklerini ifade etti.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin somut  kaynak girişine döndüğünü söyleyen Şimşek, Türkiye'nin kredi notunun ise gelecek dönemde artacağını belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2135491/mehmet-simsek--enflasyonu-dusurmek-zaman-aliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.