AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz'den heyecanlandıran asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, asgari ücrette enflasyon farklarını ilave edilerek herkesin beklemediğinin üzerinde bir rakam çıkacağının müjdesini vererek. İlk kez rakam paylaştı.
Onur Çetinkaya
|
07 Ekim 2022, Cuma - 16:14
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz'den heyecanlandıran asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye buluşmaları çerçevesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, başkanlığında milletvekillerinden oluşan bir heyet Çorum’da Gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

"Asgari ücret 7500 üstü olabilir"

Vedat Demiröz, asgari ücret artışı ve EYT ile ilgili açıklamada bulundu.  

Asgari ücretle ilgili şu an konuşulan bir durumun olmadığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, ancak olabilecek bir rakamı paylaştı.

Demiröz, " Asgari ücret özel sektörle ilgili hem işçiyi hem de işvereni koruyarak çalışma barışı adı altında normal bir rakam tespit edilmeye çalışılıyor. İkinci dönemde 6. aydan sonraki enflasyonu dikkate alırsanız bu benim şuandaki hesaplamalarıma göre konuşulan bir şey yok, görüşmeler dahi başlamadı ama 7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret belki onun üstünde düşünülebilir." diye konuştu.

Demiröz'den EYT açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla yönelik yapılan çalışmalarla ilgili de açıklamalarda"Asgari ücret 7500 üstü olabilir" bulunan Demiröz, "EYT diye bir cümle yok mevzuatta. Sadece yaş nedeniyle emekli olamayanlar var. " dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1823314/ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-demirozden-heyecanlandiran-asgari-ucret-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.