MSÜ Bando Astsubay MYO'da ant içme töreni

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) ant içme ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı açılış töreni düzenlendi.
Editör
|
17 Ekim 2022, Pazartesi - 18:43
MSÜ Bando Astsubay MYO'da ant içme töreni

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

MSÜ Bando Astsubay MYO Müdürü Bando Albay Hasan Gürbüz, törende yaptığı konuşmada, MYO bünyesindeki eğitimlerle Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığının bando sınıfı astsubay ihtiyacının karşılandığını belirtti.

Öğrencilerden, akademik ve askeri eğitimlerden en üst seviyede faydalanmalarını, görev sorumluluğu yüksek astsubaylar olmalarını isteyen Gürbüz, "Görevlerinizi yerine getirmede en önemli rehberiniz, şüphesiz ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilke ve inkılaplarından doğmuş olan Atatürkçü düşünce sistemi olacaktır." dedi.

Albay Gürbüz, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

MSÜ Bando Astsubay MYO Komutanı Tankçı Albay Osman Kaan Özev de vazife, şeref, dürüstlük kavramlarını ilke edinmiş, üstün disiplin anlayışına sahip, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, milli ve manevi değerlere bağlı, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla görev yapan astsubaylar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

2022-2023 eğitim öğretim yılında 70 ikinci sınıf öğrencisinin bulunduğunu belirten Özev, "İkinci sınıf öğrencilerimizin yanı sıra intibak eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve birazdan yemin edecek 81 birinci sınıf öğrencimiz de bugünden itibaren aramıza katılarak bizlerin gücünü bir kat daha artıracaktır." diye konuştu.

Albay Özev, sınırları korumak, milletin huzur ve güvenliğine yönelen tehdit ve tehlikelere karşı daima hazırlıklı olmak için nitelikli personel yetiştirmenin önemini vurguladı.

Öğrencilerin ant içmesinin ardından MSÜ Kara Harp Okulu Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur, Bando Astsubay MYO 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dersini verdi.

Tören, başarılı öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Mızıka Okulu Marşı'nın söylenmesiyle tamamlandı.

Törene, Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı, Kara Harp Okulu Dekan Yardımcısı Öğretmen Albay İlkay Atay, çok sayıda askeri personel ve öğrencilerin aileleri katıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/1841821/msu-bando-astsubay-myoda-ant-icme-toreni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.