Cumhurbaşkanı, "Seçimde çık karşıma, kararı millet versin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısında bulundu. Erdoğan, "Seçimde çık karşıma, kararı millet versin" dedi.
Onur Çetinkaya
|
19 Ekim 2022, Çarşamba - 12:24
Cumhurbaşkanı, "Seçimde çık karşıma, kararı millet versin"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisinde partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Seçimde çık karşıma, kararı millet versin"

Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem kendine bu kadar güveniyorsun, gücün yetiyorsa yüreğim varsa seçimlerde çık karşımıza birikimlerimizi vizyonlarımızı projelerimizi yarıştıralım. Çık karşıma kararı millet versin. Aday olmak istiyor da birilerinin tehdidine maruz kalıyorsan korkma. Öyleyse hodri meydan. Hayallerinle arana engel koyanlar kimse söyle omuz omuza mücadele edelim. Gerekiyorsa 6'lı masadaki ortaklarını da görünmeyen ortaklarını da birlikte ikna edilim. Ben muhafazakar bir devrimciyim. " diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan," Benzin istasyonuna girmiş orada hamburgerci varmış ona takılmış 8 saat orada geçmiş. Burada da benzin istasyonuna takılabilirdi orada da benzin istasyonu var orada da bu işi halledebilirdi." açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı," Bu gezinin bilinmeyen, karanlık tarafı var. Bir de vermediği görüntüler var. New York'a kadar gideceksin Türkevi'ni ziyaret etmeyeceksin. Yapamaz. Türkevi onun bütün fiyakasını siper süpürür atar." dedi.

Dezenformasyon yasası

Geçtiğimiz hafta TBMM geçen sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen "Dezenformasyon yasası" hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasanın dünyadaki çok sayıda ülkede olduğunu belirtti.

Erdoğan," Bu kanun acil bir ihtiyaçtı, geciktirilemezdi. Ana muhalefet buna da karşı çıktı. Çünkü işlerine gelmiyor. Amacımız fiziki alanda olduğu gibi sosyal medya mecralarında da ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliklerini temin etmektir." diye konuştu.

"Rapor çıkana karar söylenen her şey spekülasyondan ibarettir"

Geçtiğimiz hafta Bartın'ın Amasra içesinde yaşanan elim maden kazaya ilişkin konuşan Erdoğan," Amasra kömür ocağımız son sistem teknolojiye sahip bir işletme olarak öne çıkmaktadır. Amasra'da toplamda 50 kalem iyileştirme çalışmaları yapılmıştır." dedi.

Ocağımızda tüm önlemler ve sistemlere rağmen nasıl patlama yaşandığını bilmiyoruz açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı, "Kurumlar ve uzmanlar çalışmalarını tamamlayınca öğreneceğiz. Söylenen her şey spekülasyondan ibaret kalacaktır. Bu rapor önümüze gelene kadar yapabileceklerimize bakmaktır. Devletimiz tüm bakanları, personeliyle olaya müdahale etmiştir." ifadelerini kullandı.

Denetimlerin mercek altına alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Denetimlerin en yoğun olduğu yerlerden birisi de Amasra'daki ocağımızdır. Son olarak Ağustos ayında denetlenmiştir. Buna rağmen bir kaza meydana gelmişse sebeplerini araştırmak, bulmak ve gerekeni yapmak bizim vazifemizdir." dedi.

Maden kazasında hayatlarını kaybeden işçilerin ailelerinin devlete emanet olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, "Maden kazalarında hayatını kaybedenlere verilecek maddi destekleri kolaylaştırmak için düzenleme devam ediyor. Toplamda 1,5 milyon lira ile 1,750 bin tutarındaki ödemeler başlamıştır. Madencilerimizin yakınlarından kamuda işe girme hakkı olanlar için süreç ilerlemektedir." açıklamasını yaptı.

"Bizim ulaştığımız yere senin hayallerin bile ulaşamaz"

İşi kader kavramını aşağılamaya kadar vardıranlar tehlikeli bir mecrada ilerlediklerini bilmelidir diye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP  lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Erdoğan, " Sen inanmayabilirsin ama Bay Kemal ve avanesi ben kaza ve kadere iman etmiş bir insanım ve böyle yürüyorum. " diye konuştu.

Cumhurbaşkanı sözlerine, "İktidara gelirse haklarını vereceklermiş. Soma'da ne yaptık haberi yok. Biz başbakanlığım döneminde bin 500 aileden onların çocuklarını işe yerleştirdik. Sen nereden geliyorsun? Zaten nal toplamaya alışmış. Aynı şeyi Soma'da yaptık, kimseyi aç açıkta bırakmadık. Hepsinin ailesinden birer çocuk, gerekli destekleri verdik. Bizim ulaştığımız yere senin hayallerin bile ulaşamaz." diye devam etti.

CHP'li Erbay'a çekiç tepkisi

CHP Milletvekili Burak Erbay'ın "dezenformasyon yasası"nı protesto etmek için Meclis kürsüsünde çekiçle telefonunu kırmasını eleştiren Cumhurbaşkanı, "Meclis'in kürsüsüne çekiçlerle gelip orada telefon kırmaya yönelmesinler. Bu ahlaki değil. Bu edebe, ahlaka terstir. Bunlara eyvallah mı edeceğiz? Gereken neyse bu milletin parlamentosu bunlara haddini bildirmelidir." ifadesini kullandı.


"Parlamento meclis içtüzüğü süratle değiştirmelidir''

Meclis içtüğüzü ile açıklamada bulunan Erdoğan, tüzüğün değiştirilmesini söyledi.

Cumhurbaşkanı, "Siz bunları yapadurun parlamento meclis içtüzüğü süratle değiştirmelidir. Çekiçle gelir orada telefon da kırar başkasının kafasını da kırar. Bu milletin parlamentosu bunlara haddini bildirmelidir." diye seslendi.

"Avrupa doğal gazını Türkiye'den temin edebilir"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'de doğal gaz merkezi önerisi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa doğal gazı nereden temin edeceğiz diye fellik fellik arayış içinde, Türkiye'nin böyle bir problemi yok. Son görüşmemizde Putin ile hemfikir olduk. Kendisi de açıkladı 'Avrupa doğal gazını Türkiye'den temin edebilir"  dedi.

2023 bütçesinde en fazla pay eğitime ayrıldı

Bütçemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayalı şekilde hazırladık diye konuşan Erdoğan," Yükselen enflasyon sebebiyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız ,  2023 bütçesinde aslan payını eğitime ayırdık. Her şeyin başı eğitim. 2023 için eğitim bütçesi 58 kat artışla yaklaşık 650 milyar lira olarak belirledik" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1854641/cumhurbaskani-secimde-cik-karsima-karari-millet-versin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.