Filiz Geygel: “Ak Partili ilçe belediyelerde kesilen yardımları yapacak bir bütçe yok”

CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel, Ak Parti Ankara İl başkanı Hakan Han Özcan’ın “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin keseceği yardımları Ak partili ilçe Belediyeleri yapar” diyerek halkı yanılttığını söyledi. Geygel,ne Akyurt ne de diğer belediyelerin bu yardımları yapacak bütçesi olmadığını belirtti.
Ersin Küçükbarak
|
21 Ekim 2022, Cuma - 14:42
Filiz Geygel: “Ak Partili ilçe belediyelerde kesilen yardımları yapacak bir bütçe yok”

Ankara’da Ak Parti ve MHP Belediye Meclis Gruplarının oylarıyla suya yüzde 50 indirim kararı sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımları keseceğini duyurmuştu.

Bunun üzerine Ak Parti Ankara İl başkanı Hakan Han Özcan, Ak Partili ilçe belediyelerinin bu yardımları üstleneceğini açıklamıştı.

Ancak Ayaş’taki törende belediye yerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün kuraklık sonrası tohum desteğinin gerçekleştirilmesi CHP ve İyi Parti’nin eleştirilerine yol açmıştı.

Bu tartışmalara katılan CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel Ankara Masası'na konuştu. 

Geygel, tohum desteğinin ilçe belediyeleri değil Tarım ve Orman bakanlığı eliyle gerçekleştirildiğine işaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyemizin boşluğu asla doldurulamayacak

Üstelik Ankara Büyükşehir Belediyesi tohumları yüzde 90 hibe ile dağıtırken bakanlığın bile yüzde 75’te kaldığının altını çizen Geygel, “Devletin de desteğini alarak bu yardımları verebiliyorlar. Burada Ankara Büyükşehir Belediyemizin boşluğu asla doldurulamayacak bunu anlıyoruz biz bakanlık da devrede olsa. Ne kadar büyük bir özveriyle vatandaşımıza destek verdiğini görüyoruz Mansur Başkanımızın. Akyurt Belediyesi’nin bütün bu yardımları yapabileceğini asla düşünmüyoruz” dedi.

"Akyurt Belediyesi önce emekçilerin hakkı olan rakamı ödesin"

CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel, Akyurt Belediyesi çalışanlarının diğer ilçelerle karşılaştırıldığında meslektaşları arasında en düşük maaşa sahip olduklarını, hak ettikleri mesailerin karşılığını bile zamanında alamadıklarını vurguladı.

“İlk önce kendi emekçilerinin hakettiklerini ödesin. Ondan sonra dışarıya destek vermeye kalksın” diyen Geygel, “Ak Partili belediyeler bu yardımları yapamayacak. Bütün destekleri veremeyecekler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ayda bir et parası yatırıyordu, servis parası yatırıyordu bunları yapabilecek mi kendisi?  Bu sadece tohumla olamaz. Devrim niteliğinde yardımlar yapıldı Ankara Büyükşehir Belediye başkanımız tarafından  ve kişi gözetilmeksizin, ayrım olmaksızın yaptı bütün bunları. Çünkü bizim ABB Başkanımız herkesin başkanı oldu” şeklinde konuştu.

"Ak Parti yardımları şova dönüştürmeye çalıştı"

Geygel, Mansur Yavaş’ın neredeyse hiçbir kırsal yardım töreninde görüntü vermediğini ancak Ak partililerin belediyeler eliyle olmayan yardımı bile şova dönüştürmeye çalıştıklarını ifade etti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Akyurt’a yapmak istediği Fuar Alanı için imkan verilse şehrin ekonomik açıdan başka bir noktaya taşınabileceğini de anlatan Geygel, Akyurt’un yeni bir vizyona ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1861776/filiz-geygel-ak-partili-ilce-belediyelerde-kesilen-yardimlari-yapacak-bir-butce-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.